Šimundža: Vsa Slovenija je lahko ponosna na nas

Nogomet 12. Dec 202122:07 > 22:38 2 komentarja
FOTO: Jure Banfi

Ante Šimundža, trener Mure, je bil kljub temu, da je njegova ekipa v izdihljajih tekme na Bonifiki zapravila zmago, zadovoljen. Podobno velja tudi za Koprčane, ki so po vodstvu ostali brez jesenskega naslova.

Na Bonifiki, kjer se je v hladnem vremenu zbralo 1100 ljudi, kar je za tamkajšnje razmere precej, smo videli tekmo, ki pritiče nazivu derbi kroga, in lep zaključek nogometnega leta 2021, ki je bilo še posebej za Muro zgodovinsko. Prekmurci so najprej sploh prvič postali prvaki, potem pa si, prav tako prvič, zagotovili evropsko jesen. Kot češnja na torti je pred dvema tednoma prišla še odmevna zmaga nad londonskim Tottenhamom.

“Z letom 2021 moram biti zadovoljen. Od januarja smo delali in postavljali mejnike, ne samo za Mursko Soboto in Prekmurje, ampak nasploh. Vsa Slovenija je lahko ponosna na nas,” je po zadnji tekmi v letošnjem letu povedal Ante Šimundža, ki je bil z videnim na Bonifiki zadovoljen.

“Ja, zelo zadovoljen. Igrali smo tako, kot smo se dogovorili. Na koncu je lahko Koper bolj zadovoljen z razpletom, saj smo zmago zapravili tik pred koncem tekme. To se je na igrišču tudi videlo. Koprčani so se remija razveselili, kot da bi zmagali,” je o tekmi, na kateri je Žan Žužek končni izid 2:2 postavil v 94. minuti, še povedal trener Mure, ki bo prezimila na petem mestu.

Z desetimi točkami in tekmo manj od vodilnega Maribora, devetimi za Koprom, dvema za Olimpijo na tretjem mestu in točko manj od ljubljanskega Brava. Razmišljamo le o sebi in o vsaki naslednji tekmi. Ko bomo odigrali tekmo 36. kroga, bomo potegnili črto in videli, kaj smo naredili,” o boju za prvenstveni naslov, ki ga brani, ni hotel govoriti Šimundža.

Murina prednost v drugem delu sezone bo prav gotovo to, da ne bo več igrala v napornem evropskem ritmu. “Tega ritma smo se navadili in si ga želimo,” je v svojem slogu dejal in dodal, da v Kopru pri svojih igralcih ni videl posledic zahtevnega četrtkovega gostovanja pri Vitesseju v Arnhemu v zadnji tekmi evropske konferenčne lige.

“Pri vseh igralcih smo videli voljo, energijo. Dogovorili smo se, da bomo tekmo gradili od začetka do konca. Tudi po zaostanku se nismo predali, prišli smo celo do vodstva. Na žalost nismo zdržali, kar pušča grenak priokus, a na splošno sem z videnim zelo, zelo zadovoljen,” je po zadnji tekmi v zanj zgodovinskem letu svoje fante še pohvalil Šimundža.

Zadetek Kopra v 94. minuti:

Koprčani verjamejo, da bodo v drugem delu še boljši

Zadovoljni so bili tudi v koprskem taboru. “Moramo biti zadovoljni. Žal nam je lahko, ker smo vodili in imeli vse v svojih rokah, ampak rezultat je na koncu realen. Mura je izkoristila vsako našo napako. Pokazala je, da je trenutno izkušenejša. Koper je še v izgradnji. Sem pa prepričan, da bomo tudi v drugem delu sezone visoko,” je po tekmi povedal kapetan Ivica Guberac.

“Glede na to, koliko igralskih sprememb je bilo pri nas, smo s prvo polovico sezone opravili sijajno. Na koncu bomo šteli žive in mrtve. V igri je še veliko točk,” je še dodal izkušeni vezist Kopra, ki bi z zmago nad Muro osvojil jesenski naslov, tako pa na premor odhaja na drugem mestu.

Na prvem mestu, in sicer lestvice strelcev, pa na zaslužen počitek odhaja Maks Barišić, ki tokrat sicer ni zadel, a je z enajstimi goli z naskokom najboljši strelec prvega dela prvenstva.

Maks Barišić je prepričan, da bo Koper v prihodnosti še boljši.

“Glede na to, kako je potekala tekma, bi si verjetno zaslužili več, ampak na koncu moramo biti zadovoljni. Škoda za tisti mrk v drugem polčasu, ko smo prejeli dva gola, ampak na koncu moramo biti zadovoljni,” je povedal napadalec Kopra in športno čestital Mariboru za prvo mesto po prvem delu sezone.

“Imajo več točk, zaslužili so si, se pa tudi mi zavedamo svoje kakovosti. Verjamem, da lahko spomladi naredimo še veliko,” je nadaljeval Barišić.

“Prepričan sem, da bomo še močnejši. Verjamem v to. verjamem tudi v naslov prvaka. Seveda ne bo lahko, kar nekaj je ekip, ki se bodo borile za vrh, ampak trenutno zaostajamo samo za točko, ki ne pomeni nič. Pot je še dolga. Naš cilj je še vedno Evropa, ampak če bomo še močnejši, se morda ponudi tudi priložnost za nekaj več,” je še dejal 26-letni napadalec, ki pa se po tako dobri polovici sezone pozimi verjetno ne bo ubadal le o usodi Kopra, ampak tudi o usodi svoje kariere. Na njegova vrata bo namreč zagotovo prišlo kar nekaj ponudb …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje