Skoraj popolni Slovenci navdušeni nad pogoji v Dohi

Nogomet 22. Mar 202220:00 > 20:08 0 komentarjev
Kapetan Jan Oblak in soigralci na treningu v Dohi. FOTO: NZS.

Slovenska nogometna reprezentanca, ki bo v Katarju v naslednjih sedmih dneh odigrala prijateljski tekmi proti Hrvaški in domači reprezentanci, je v vroči Dohi danes opravila prvi resnejši trening. Selektor Matjaž Kek lahko računa na skoraj vse od 24 nogometašev, ki jih je povabil na prvo letošnjo akcijo. Manjkata le še Petar Stojanović in Domen Črnigoj.

Po včerajšnjem regeneracijskem treningu, na katerem je trenirala v precej okrnjeni zasedbi (večji del igralcev je na tokratni zbor pripotoval neposredno v Katar), je slovenska reprezentanca pod budnim očesom selektorja Matjaža Keka in njegovih pomočnikov danes zvečer vadila v skoraj popolni zasedbi.

Manjkata le še dva nogometaša iz prve italijanske lige. Standardni bočni branilec Slovenije v zadnjem času Petar Stojanović, ki je zaradi bolezni izpustil zadnjo prvenstveno tekmo Empolija, in krilni napadalec Venezie Domen Črnigoj. Oba naj bi prišla jutri.

Preostalih 22 reprezentantov je treniralo normalno. Le eden od dveh nogometašev s tokratnega selektorjevega seznama, ki prihaja iz slovenske lige, član Maribora Gregor Sikošek, je zaradi manjših težav treniral ločeno od ekipe, po posebnem programu.

Tomi Horvat si je prvič prislužil klic v člansko reprezentanco. FOTO: NZS.

Debitant Horvat: Zelo sem vesel, da sem zraven

Drugi predstavnik slovenske lige, debitant Tomi Horvat, je pred treningom prišel na medijski termin. “Fantje so me dobro sprejeli, z nekaterimi se iz mlajših selekcij tudi poznam. Zelo sem vesel, da sem zraven,” je povedal vezist Mure, ki se s tem, ali bo dobil priložnost za igro, ne obremenjuje preveč.

“Ponosen sem že zaradi tega, ker sem zraven in lahko treniram s tako dobrimi nogometaši. Želim se čim bolj izkazati in izkusiti, kako je trenirati z njimi. Verjamem, da je pred nami dobra akcija, ki bo dobra priprava za naprej,” je dejal 22-letnik in pohvalil tudi pogoje za delo, ki jih imajo najboljši slovenski nogometaši v Katarju.

V Dohi, kjer se čez dan v tem obdobju temperatura dvigne tudi prek 30 stopinj Celzija, je sicer vroče, a so pogoji odlični. “Igrišča so vrhunska. Tudi stadion, na katerem bomo igrali, je dober. Vse je na zelo visoki ravni,” je povedal.

Gnezda Čerin: Tukaj smo, da povežemo ekipo

Pogoje za delo je pohvalil tudi drugi reprezentant, ki je prek video povezave danes klepetal z novinarji. “Hotel je super, pogoji za trening so odlični. Priprave bodo dobre, pripravljalni tekmi prav tako,” je povedal Adam Gnezda Čerin, ki bo kot nogometaš Rijeke proti Hrvaški zagotovo tudi pod drobnogledom hrvaške nogometne javnosti.

Adam Gnezda Čerin je do zdaj odigral sedem tekem in dosegel en gol za Slovenijo. FOTO: NZS.

“Ta tekma bo zaradi zgodovine in rivalstva s sosedi zagotovo nekaj posebnega, motivacija bo na visoki ravni. Toda na teh tekmah bomo mi gledali predvsem nase, šele potem na nasprotnika. V reprezentanci je pomembna vsaka tekma, tekmovalna in prijateljska. Zagotovo bomo dali vse od sebe in šli po zmago,” je povedal še en 22-letnik v slovenski reprezentanci in se spomnil nedavnih neuspešnih kvalifikacij za letošnje svetovno prvenstvo v Katarju, na katere je slovenske nogometaše v teh dneh lahko spomnil obisk prizorišča naslednjega mundiala.

“Te kvalifikacije smo že pustili za sabo. Spremeniti ne moremo ničesar. Lahko se le pripravimo na nov cikel. Zato smo tudi tukaj, da opravimo čim več kakovostnih treningov. Čim bolj povežemo ekipo in to kronamo s pripravljalnima tekmama, na katerih bomo skušali uigrati nekatere stvari. Bo pa, tako kot na vseh reprezentančnih tekmah, pomemben rezultat. Tekem s Hrvaško in Katarjem se veselimo,” se je razgovoril Gnezda Čerin, ki mu je v zadnjem letu uspel reprezentančni preboj. Od zadnjih šestih tekem slovenske reprezentance je bil petkrat v začetni enajsterici.

Prijateljski tekmi proti Hrvaški, ki bo v soboto ob 15. uri, in Katarjem, ki bo na sporedu prihodnji torek ob 18.30, si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na SK1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!