Slabe novice za Milana Mandarića, boljše za njegove naslednike

Nogomet 3. Maj 202315:14 0 komentarjev
Milan Mandarić je bil tokrat brez dlake na jeziku.

Komisija Nogometne zveze Slovenije (NZS) za licenciranje nogometnih klubov je na spletni strani NZS sporočila, da je danes podelila licence vsem desetim klubom Prve lige Telemach za sezono 2023/24. Osem so jih podelili tudi za nastope v evropskih tekmovanjih. V ženski nogometni ligi je komisija podelila licence zgolj štirim od sedmih klubov.

NZS je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube Prve lige Telemach za sezono 2023/24. Vseh deset prosilcev je bilo uspešnih pri pridobitvi licence za nastopanje v 1. SNL, osem licenc pa je bilo podeljenih za nastopanje v evropskih tekmovanjih.

Vlogo za pridobitev ustrezne licence za prihodnjo sezono je pravočasno vložilo vseh deset klubov Prve lige Telemach. Osem klubov je vložilo tudi vlogo za pridobitev mednarodne licence Evropske nogometne zveze Uefe. Le Kalcer Radomlje in CB24 Tabor Sežana sta vložila vlogo zgolj za prvoligaško tekmovanje.

Je pa NZS zavrnila tri vloge klubov v ženski ligi. Za evropsko in domačo licenco sta uspešno zaprosila Nona Mura in Radomlje, za domačo pa Primorje in Ljubljana. Komisija NZS je zavrnila tako domačo kot evropsko licenco ljubljanski Olimpiji, ki ji predseduje Milan Mandarić, domačo licenco pa Cerkljam in Krimu. Srbsko-ameriškega poslovneža je pred tem slovenska javnost bolje spoznala kot predsednika ekipe NK Olimpija, ki je tako kot preostali prvoligaši dobila zeleno luč za naslednjo sezono.

Vloge je na prvi stopnji obravnavala komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov. Pri organizacijski, administrativni in strokovni podpori komisiji je aktivno sodeloval licenčni oddelek NZS.

Komisija je pregledala uradno licenčno dokumentacijo in odločala ob doslednem upoštevanju pravilnika NZS in Uefe za licenciranje nogometnih klubov in finančne vzdržnosti, Uefinega standarda, sklepov organov NZS in Uefe.