Slovenca s Sturmom avstrijska prvaka (VIDEO)

Nogomet 19. Maj 202423:17 1 komentar

Nogometaši graškega Sturma so postali avstrijski prvaki. V zadnjem krogu so tudi s pomočjo slovenskih reprezentantov Jona Gorenca Stankovića in Tomija Horvata z 2:0 premagali celovško Austrio, pri čemer je Horvat na tej tekmo prispeval tudi podajo. Za Sturm je to prvi naslov po letu 2011, uspešno sezono je kronal tudi s pokalno lovoriko.

Sturm, ki je skupno četrtič postal prvak Avstrije, je na lestvici zadržal dve točki prednosti pred Salzburgom, serijskim prvakom v prejšnjih letih, slednji je danes s 7:1 odpravil Lask Linz. Sturm si je z naslovom prvaka zagotovil igranje v ligi prvakov, Salzburg pa bo igral kvalifikacije za to tekmovanje.

“Ne morem verjeti, to je bila neverjetna sezona, neverjetna tekma, naravnost super. To danes mi pomeni dvojno, saj smo jaz in soigralci za to delali več let,” je avstrijska tiskovna agencija Apa navedla Gorenca Stankovića.

Horvat je sezono končal s sedmimi zadetki in šestimi podajami, Gorenc Stanković pa je prispeval tri zadetke. Osem golov in štiri podaje pa je v dresu Tirola dosegel Nik Prelec, skupaj s soigralcem, Sandijem Ogrincem (en gol v sezoni), sta si priigrala obstanek v ligi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje