Slovenca tragična junaka vročega derbija v Splitu

Nogomet 19. Dec 202120:07 > 20:15 3 komentarji
Damjan Bohar bi bil lahko junak vroče tekme v Splitu, a je zapravil enajstmetrovko. FOTO: Guliverimages.

Za nami je težko pričakovana zadnja tekma hrvaškega nogometnega prvenstva v letošnjem letu. Na razprodanem Poljudu v Splitu sta se Hajduk in Osijek razšla z remijem z 0:0. Derbi sta zaznamovala tudi Slovenca. Jan Mlakar se je poškodoval, Damjan Bohar pa zapravil enajstmetrovko.

Split je po petih zmagah in remiju, ki jih je na prvih šestih tekmah v vlogi trenerja Hajduka zabeležil Litovec Valdas Dambrauskas, zajela velika evforija. Hajduk je danes odigral zadnjo tekmo v letošnjem letu, v 20. krogu hrvaškega prvenstva je gostil Osijek, tekma pa je bila razprodana že dva dni pred začetkom.

Na Poljudu se je zbralo 32 tisoč navijačev, ki so pripravili veličastno vzdušje, kaj prida dobre igre pa niso spremljali. Gola nismo dočakali, še najbližje pa smo mu bili na začetku tekme, ko je bil v središču pozornosti občasni slovenski reprezentant Damjan Bohar.

Bohar je imel na voljo enajstmetrovko in jo spremenil v gol, a je potem glavni sodnik zaradi tega, ker je eden od njegovih soigralcev prehitro stekel v Hajdukov kazenski prostor, zahteval, da strel ponovi. Pri drugem poskusu se je z obrambo izkazal vratar Hajduka Lovre Kalinič in strel obranil.

Jan Mlakar se je poškodoval

Za Hajduk je od prve minute igral Jan Mlakar, a tudi on današnjega dne ne bo pomnil po dobrem. V 28. minuti je po enem izmed šprintov namreč začutil bolečino v stegenski mišici in tekmo predčasno končal.

Bohar, ki se je v statistiko vpisal tudi z rumenim kartonom, je za Osijek sicer igral do 75. minute.

Mario Jurčević, še en Slovenec na plačilni listi Osijeka, ni dobil priložnosti za igro. Vso tekmo je presedel na klopi za rezervne igralce.

Na tekmi prav veliko priložnosti nismo videli, ob Osijekovi enajstmetrovki gre omeniti predvsem strel domačega zvezdnika Marka Livaje v 80. minuti, ki je končal v vratnici.

V leto 2022 na vrhu trije z istim številom točk

Na vrhu lestvice bodo v leto 2022 z istim številom točk (40) vstopili kar trije klubi, naslov jesenskega prvaka pa je pristal v rokah branilca naslova Dinama iz Zagreba, ki ima najboljšo razliko v zadetkih in tudi tekmo manj.

Preostala kluba s 40 točkami sta Osijek in Rijeka, ki je v soboto z 1:0 premagala Istro (Adam Gnezda Čerin je igral od 63. minute, medtem ko Haris Vučkić ni dobil priložnosti za igro).

Hajduk je s tekmo manj na četrtem mestu s 35 točkami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje