Slovenska junaka: Prelec igralec tekme, Ogrinec v polno

Nogomet 31. Jul 202221:13 > 21:18 0 komentarjev
Nik Prelec je ob debiju v prvi avstrijski ligi navdušil. FOTO: Guliverimages.

Tirol je v 2. krogu avstrijskega prvenstva premagal Hartberg z 2:1. Do prve zmage sezone so Tirolu pomagali tudi trije slovenski nogometaši, Žan Rogelj, Sandi Ogrinec in Nik Prelec. Izkazala sta se predvsem drugi in tretji.

Sandi Ogrinec je pri zmagi Tirola ob koncu prvega polčasa zadel za izenačenje na 1:1.

Nekdanji napadalec Olimpije Nik Prelec, ki v prvem krogu ni igral, je debitiral v prvi avstrijski ligi in se, čeprav ni zadel, izkazal. Algoritem Sofascora je ocenil, da je bil igralec tekme.

Nastopil je tudi tretji slovenski nogometaš Tirola Žan Rogelj, ki je bil na igrišču, podobno kot Ogrinec, do 87. minute, medtem ko je Prelec na klop odkorakal dve minuti za njima.

Danes je bil v akciji tudi dunajski Rapid Dejana Petroviča, ki pa še vedno okreva po hujši poškodbi, tako da ni pomagal pri zmagi z 1:0 v Celovcu pri tamkajšnji Austrii.

Rojaka premagala Šeška, ki prvič ni zadel

Že včeraj je bil na sporedu derbi kroga, ki je imel močan slovenski pridih. Tudi na tekmi med Sturmom in prvakom RB Salzburgom v Gradcu so na eni tekmi zaigrali trije slovenski reprezentanti.

Jon Gorenc Stanković, ki je igral vso tekmo, in Tomi Horvat, ki je bil na igrišču do 71. minute, sta s Sturmom u 2:1 premagala Salzburg, za katerega je 90 minut odigral 19-letni slovenski napadalec Benjamin Šeško, ki se je v zadnjem času v središču pozornosti znašel zaradi zanimanja Manchester Uniteda, v četrtek pa navdušil in zadel za zmago na prijateljski tekmi proti Liverpoolu.

Tokrat se Šeško prvič v tej sezoni ni vpisal med strelce in bil precej neopazen.