Cena narašča: Benjamina Šeška je spoznal tudi Liverpool

Nogomet 27. Jul 202222:03 > 28. Jul 2022 0:07 0 komentarjev
Benjamin Šeško proslavlja gol v mreži Liverpoola. FOTO: Guliverimages.

Benjamin Šeško je danes spet opozoril nase in z novim golom Salzburgu prinesel odmevno zmago z 1:0 na prijateljski tekmi proti slovitemu Liverpoolu. Po tekmi so se pri Salzburgu spet pošalili in Manchester Unitedu sporočili, da za slovenskega 19-letnika zahtevajo milijardo evrov, Bruna Fernandesa in njihovo klubsko maskoto. Na tekmi je bil tudi njegov agent, ki se je s športnim direktorjem avstrijskih prvakov pogovarjal o prihodnosti vse bolj vročega slovenskega najstnika.

Benjamin Šeško je na polni Red Bull Areni v Salzburgu, ki sprejme nekaj manj kot 32 tisoč gledalcev, zadel v 31. minuti, ko je po lepi akciji z Noahom Okaforjem prišel pred sicer rezervnega vratarja Liverpoola Adriana (šestkratni evropski prvaki so v prvem polčasu igrali brez največjih zvezdnikov, ki so na igrišče prišli v drugem delu igre) in ga rutinirano premagal.

Komaj 19-letni slovenski napadalec je igral le v prvem polčasu, prišel pa že do četrtega gola na zadnjih štirih tekmah, ki jih je odigral. Dve sta bili sicer prijateljski, a obe proti velikima kluboma. Prejšnji teden je zadel pri porazu z 2:3 proti Ajaxu iz Amsterdama, danes je zatresel mrežo Liverpoola.

Med strelce se je vpisal tudi na prvi uradni tekmi sezone v pokalu, z golom in asistenco pa se izkazal na derbiju proti dunajski Austrii v uvodnem krogu avstrijskega prvenstva, v katerem s soigralci brani naslov.

Na tekmi proti Liverpoolu se je izkazal še z nekaj potezami. FOTO: Guliverimages.

Govorice, ki so dvignile veliko prahu, ne pojenjajo

Šeško se je v zadnjem času v središču pozornosti bolj kot zaradi golov znašel zaradi interesa, ki so ga zanj pokazali nekateri veliki evropski klubi in po naših informacijah že konkretno preverili možnosti, da bi ga k sebi zvabili že to poletje, o čemer smo že pisali.

Največ prahu je dvignilo predvsem zanimanje Manchester Uniteda. To se kaže tudi v dosegu objav o Šeškovi prihodnosti na družabnih omrežjih in tudi številu Šeškovih sledilcev na njih, ki je v zadnjem tednu močno poskočilo.

Na govorice o selitvi na Old Trafford so se v šaljivem tonu že pred dvema dnevoma odzvali tudi pri Salzburgu in na Twitterju zapisali: “Za Šeška želimo 300 milijonov evrov in Bruna Fernandesa.”

Po odličnem Šeškovem nastopu proti Liverpoolu so se oglasili še enkrat in ceno krepko podražili: “Zdaj želimo milijardo, Bruna Fernandesa in vašo klubsko maskoto (Fred the Red).”

Sestanek agenta s športnim direktorjem Salzburga

Današnji večer v Salzburgu je bil pomemben tudi zato, ker je bil tam njegov agent Elvis Bašanović, ki se je sestal s Salzburgovim športnim direktorjem Christophom Freundom in se z njim pogovarjal okoli Šeškove prihodnosti.

Salzburgovo stališče glede nje je jasno. Po tem, ko so poleti prodali Karima Adeyemija v Borussio Dortmund, Šeška ne želijo izgubiti in ga letos poleti ne nameravajo prodati.

Toda do konca poletne tržnice, ki se v najboljših evropskih ligah – angleški, španski, nemški, italijanski in španski – konča šele 31. avgusta oziroma 1. septembra, je še nekaj časa.

Do takrat se bo okoli Šeška verjetno dogajalo marsikaj. Če bo v takšni formi, kot jo kaže na začetku sezone, pa bo njegova cena iz tedna v teden višja.