Slovenske nogometašice izpadle v C ligo narodov

Nogomet 5. Dec 202321:34 0 komentarjev
Slovenke so bile na Češkem brez možnosti. FOTO: Profimedia.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v zadnjem, 6. krogu lige narodov v skupini B4 v Pardubicah izgubila proti Češki z 0:4 (0:2). S porazom so Slovenke nazadovale v ligo C.

Češka – Slovenija 4:0 (2:0)

Stadion CFIG Arena, sodnice: Rusta, Kume, Prenga (vse Albanija).

Strelke: 1:0 Dubcova (12.), 2:0 Černa (30.), 3:0 Staškova (59.), 4:0 Khyrova (69.).

Češka: Lukašova, Pochmanova, Dedinova, Šlajsova (od 78. Huvarova), Khyrova (od 77. Mrazova), Bartonova, Cahynova, K. Dubcova, Krejčirikova (od 62. Kotrčova), Černa (od 62. Ružičkova), Staškova (od 84. Krivska).
Slovenija: Meršnik, Eržen (od 89. Križaj), Gradišek, Golob, Kolbl, Zver, Korošec, Makovec (od 81. Rogan), Janež (od 66. Čonč), Kuštrin (od 821. Zajmi), Prašnikar.

Rumeni kartoni: Krejčirikova, Pochmanova, Khyrova; Čonč.

Izbranke Saše Kolmana so v ligi narodov doživele še drugi poraz. Čehinje so potrdile prvo mesto v skupini z zanesljivo zmago in se prebile v ligo A, medtem ko so Slovenke kot najslabše tretjeuvrščene v ligi B izpadle v ligo C.

Čehinje so povedle v 12. minuti, ko je Kamila Dubcova zadela za 1:0. Svoje priložnosti so imele tudi Slovenke, vendar so bile gostiteljice blizu drugemu zadetku v 28. minuti, ko je Michaela Khyrova zadela okvir vrat. Dve minuti zatem so domačinke podvojile prednost, med strelke se je vpisala Franny Černa.

V drugem polčasu so domačinke le še potrdile zmago, potem ko sta zadeli Andrea Staškova in Khyrova v 59. in 69. minuti.

V ligi B je bilo skupaj v štirih skupinah 16 ekip. Zmagovalke skupin so napredovale v ligo A, to so ob Češki še Irska, Finska in Poljska.

Madžarska, Hrvaška, Srbija in BiH bodo kot drugouvrščene igrale v dodatnih kvalifikacijah za preboj v višji rang tekmovanja s tretjeuvrščenimi iz lige A.

Najboljše tretjeuvrščene iz lige B, Slovaška, Severna Irska in Ukrajina, pa bodo igrale za obstanek s tremi najboljšimi drugouvrščenimi iz lige C.

Liga narodov, skupina B4:

Češka – Slovenija 4:0 (2:0)
BiH – Belorusija 1:0 (1:0)

Lestvica:

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!