Sloviti Srb na klopi Olimpije

Nogomet 16. Jun 202113:13 > 13:42
Savo Milošević in predsednik NK Olimpija Milan Mandarić. Foto: NK Olimpija.

Pri NK Olimpija so danes uradno potrdili ime novega trenerja. Na klop slovenskih nogometnih pokalnih prvakov prihaja Savo Milošević, nekdanji sloviti srbski nogometaš.

Namigovanja o tem, da na klop Olimpije prihaja Savo Milošević, so se danes izkazala za resnična. Zgodaj popoldne so iz NK Olimpije sporočili, da so z njim podpisali pogodbo. Do kdaj bo trajala, ni znano.

“Vem, kakšno težo ima Olimpija kot klub. Poznam njeno tradicijo in zgodovino. V veliko čast mi je, da sem postal trener Olimpije. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil predsedniku kluba. Imam veliko željo in entuziazem, da z Olimpijo naredim rezultate, ki si jih takšen klub zasluži. Verjamem, da imamo potencial, da to naredimo,” je ob predstavitvi povedal 47-letni Milošević, ki je bil od septembra lani brez dela.

Pred tem je bil leto in pol trener beograjskega Partizana in z njim osvojil pokalno lovoriko. To je bila njegova edina trenerska služba do zdaj. Med letoma 2014 in 2019 je bil podpredsednik Nogometne zveze Srbije, na njej pa dve leti opravljal tudi vlogo športnega direktorja.

Precej bogatejša je njegova nogometna pot, svoj čas je bil eden glavnih zvezdnikov srbskega nogometa. Za reprezentanco je odigral 102 tekem in dosegel 37 golov.

Igral je za Partizan, pri katerem je zaslovel kot zelo mlad, potem pa navduševal še pri Aston Villi, Zaragozi, Parmi, Espanyolu, Celti, Osasuni in nazadnje pri ruskemu Rubinu, pri katerem je leta 2009 sklenil bogato nogometno pot.

Milan Mandarić: Boljšega vodje nismo imeli še nikoli

“V veliko veselje mi je, da vam lahko predstavim novega trenerja Olimpije, Savo Miloševića. Po več razgovorih sem bil presenečen nad njegovimi izjemnimi vrlinami, ki jih ima ne le kot trener, ampak v prvi vrsti kot človek. Mislim, da Olimpija nikoli ni imela boljšega vodje in verjamem, da bo njegova prisotnost v klubu vsem doprinesla dodatno energijo ter pozitiven pogled,” pa je prihod Srba slovitega imena pospremil Milan Mandarić.

Predsednik NK Olimpija je tako, odkar je leta 2015 prišel v klub, imenoval še “svojega” 15. trenerja. Nazadnje je odslovil Gorana Stankovića, ki je Olimpiji v prejšnji sezoni prinesel pokalno lovoriko.

Olimpija, ki je s pripravami na novo sezono začela ta teden, je v zadnjih dneh trenirala pod vodstvom trenerja mladincev Milana Anđelkovića.