Sodniški pogled: spektakularen dvoboj Oražem – Skomina

Nogomet 7. Mar 202311:29 0 komentarjev

Za nami je eden izmed najbolj vročih sodniških pogledov oddaje Pod prečko. V njem sta se v pravi besedni dvoboj zapletla izvršni direktor NK Domžal Matej Oražem in naš nekdanji mednarodni sodnik Damir Skomina. V izmenjavi mnenj bi se skorajda "izgubila" ocena našega sodniškega strokovnjaka, da je bil Maribor na derbiju z Muro najverjetneje oškodovan.

V tokratnem sodniškem pogledu se je zataknilo pri analizi dosojene enajstmetrovke, ko je sodnik Denis Halilović vlečenje Thadeeja Kalebaja v kazenskem prostoru nad Mariem Katićem označil kot enajstmetrovko za Bravo. Skomina je pojasnil, zakaj je to enajstmetrovka, na tej točki pa se je v debato vključil Matej Oražem.

A sogovornika sta se v resnici še najmanj pogovarjala o prej omenjeni situaciji, temveč se je razvila širša debata o kriteriju sojenja v Sloveniji, smernicah za prihodnost, pa tudi pomanjkanju posluha in komunikacije sodniške organizacije za predloge slovenskih klubov. Besedni “ping pong” si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Besedni dvoboj med Damirjem Skomino in Matejem Oražmom

V nadaljevanju sodniškega pogleda se je Skomina dotaknil tudi situacije na derbiju med Muro in Mariborom, ko je v drugem polčasu Amar Beganović v kazenskem prostoru vlekel Žana Vipotnika, sodniška piščalka pa je ostala nema.

“Žal imamo na voljo samo en posnetek, čeprav smo deset minut iskali še kakšnega. Na začetku se zdi, da se oba igralca vlečeta in se borita za položaj, a po tem, kar vidim, bi se absolutno za enajstmetrovko. Ko gre Vipotnik proti žogi, se vidi, da ga branilec drži. Nimamo pa žal posnetka, ki pa so ga imeli v sobi za VAR, da se vidi, kaj v tem kontaktu počne Vipotnik. Na osnovi tega posnetka pa bi se odločil za kazenski udarec,” ocenjuje Damir Skomina.

Morebiten prekršek nad Žanom Vipotnikom

Veliko polemik je po tekmi sprožal tudi zadetek Martina Milca, ko so bili v taboru Mure prepričani, da je nogometaš Maribora Max Watson, ki je bil v ofsajd položaju, oviral njihovega vratarja.

Pojasnilo Damirja Skomine: “Pri tej presoji je najbolj pomembna reakcija vratarja. Torej ali vidi žogo ali ne. In v tem primeru jo vidi. V kolikor pa bi mu nogometaš v ofsajd položaju zastiral pogled, bi šlo za kršitev. Tu pa vratar ni oviran in vidi žogo, to je ključno.”

Foto: posnetek zaslona

Celoten sodniški pogled oddaje Pod prečko

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!