Pod prečko: Iskrive zbadljivke na relaciji Domžale-Ljubljana

Nogomet 6. Mar 202322:30 > 22:31
zajem zaslona

Ponedeljkovi nogometni večeri so rezervirani za oddajo Pod prečko. Tokrat v njej gostimo športnega direktorja trenutno močno vodilne ekipe Prve lige Telemach in izvršnega direktorja moštva, ki je v drugem delu sezone naredilo velik korak v pravo smer. Da bo spet zelo zanimivo tudi v sodniškem pogledu z Damirjem Skomino, je verjetno odveč poudarjati.

Nocoj v Sportklubovem studiu družbo Mihi Penku delata športni direktor Olimpije Goran Boromisa in izvršni direktor Domžal Matej Oražem.

Obe ekipi sta uspešno vstopili v nogometno pomlad, slednji je dejal, da so “evropske” Domžale postale z dobrim začetkom pomladi realnost: “Verjamem v to in želim si, da ustvarimo neko novo lepo zgodbo. Glede na izenačenost lige bo letos za Evropo potrebnih nekaj manj točk, kot 60, kar je bil v preteklosti nek standard. Čakamo poletno sago s prestopom Benjamina Šeška, da dobimo finančno injekcijo (od prestopa v Leipzig bo klub dobil provizijo op. a.)”

Športni direktor Olimpije je priznal, da ga ekipa navdušuje: “V naslednjih enajstih krogih po mojem mnenju potrebujemo še kakšne tri ali štiri zmage, pa bomo uspeli priti do cilja, naslov državnega prvaka. V sredo nas čaka pokalna tekma v Lendavi, odkrito štartamo na dvojno krono.”

Gospod Boromisa se je dotaknil tudi svoje kratke nogometne kariere. “Saj veste, kako je. Tisti, ki kot mladeniči niso mogli dobro teči, jih je doletel status vratarja. Tudi sam sem se preizkusil v golu. Bil sem član Dinama, na višji ravni mi ni uspelo,” je dejal član vodstva prvouvrščene ekipe v ligi.

Dodal je: “Nekateri pravijo, da so vratarji bolj spretne ter inteligentne osebe, ne pa spet tako zelo neumni. Tudi v sodobnem nogometu vratarji aktivno sodelujejo pri izgradnji igre, zato se s tistim zadnjim ne strinjam.”

Oražem je močno pohvalil svojega naslednika, Senijada Ibričića: “Nihče od naju ni prav pisarniški tip človeka, delo opravlja zelo dobro. Vedeli smo, kaj nam manjka in to smo z njim dobili. ‘Vrgel’ se je v delo.”

Izvršni direktor “rumene družine” je zatem pokomentiral še stanje moči v Prvi Ligi Telemach, s poudarkom na situaciji v Celju.

Član vodstva Domžal je podal svoj pogled na odprt lov na Evropo: “V igri za drugo mesto oziroma evropska tekmovanja je šest ekip, trenutno smo mi z Mariborom v najboljšem momentu, a to se lahko izjemno hitro spremeni.”

Svež spomin na jesen

Domžale so, po besedah Oražma, zelo aktivno vpleteni v mladinski pogon. Tako bo “rumena družina” prihodnji teden s svojim podmladkom sodelovala na močnem mednarodnem turnirju v Umagu, na katerem bodo sodelovali tudi evropski velikani: Juventus, Barcelona, Arsenal, Crvena zvezda, …

Gosta v studiu sta se pred medsebojno tekmo svojih klubov v Stožicah spomnila na srečanji v jesenskem delu. “V Domžalah smo odigrali svojo najboljšo tekmo sezone,” se je Boromisa spomnil na tekmo novembra.

“Bom pa še jaz zbodel nazaj. Takrat je bil sodnik pod vsako kritiko. Poleg tega bi v Stožicah septembra mi vodili že s 3:0, če se ne bi vključil VAR,” se je Oražem z bolečino spomnil tekme v Stožicah, na kateri je Olimpija zmagala s 3:2.

Rekordno dolgo smo se zadržali v Sodniškem pogledu z Damirjem Skomino, ki ga je Oražem začinil s številnimi vprašanji. Tradicionalni Fantasy kotiček je zaprl poglavje prve marčevske izdaje Pod prečko.