Šporar bo kariero nadaljeval na Otoku

Nogomet 30. Avg 202113:24 0 komentarjev
Za Sporting je na 38 tekmah dosegel 11 golov. FOTO: Guliverimage.

Andraž Šporar bo, kot vse kaže, kariero nadaljeval na Otoku. Zeleno barvo Sportinga naj bi zamenjal za rdečo Middlesbroughja, poročajo v Angliji.

Letošnje poletje je bil Andraž Šporar v Sportingu povsem odpisan, Portugalci so očitno še pred koncem poletnega prestopnega roka zanj le našli snubca. Prihaja iz Championshipa, verjetno najmočnejše druge nogometne lige na svetu.

Šlo naj bi za enoletno posojo v Middlesbrough. “Z njim sem govoril, zatrdil mi je, da gre na portugalsko amabasado, da uredi, kar je potrebno. Optimističen je. Nato ga čakajo tri tekme s slovensko reprezentanco, ki se jih zelo veseli,” je minuli konec tedna za Teesside Live dejal Neil Warnock.

Sandi Lovrić Andraž Šporar
Andraž Šporar je član slovenske reprezentance od leta 2016. Foto: REUTERS/Borut Zivulovic.

Middlesbrough je sicer član Championshipa od leta 2017, ko je zadnjič izpadel iz Premier lige. Največji uspeh je klub doivel v sezoni 2005/06, ko se je uvrstil v finale Uefinega pokala, predhodnika Evropske lige. Na sklepnem dejanju sezone jim je veselje preprečila Sevilla.

Na Portugalskem le leto in pol

Slovenski reprezentančni napadalec se na Portugalskem ni najbolje znašel. Januarja 2020, torej sredi sezone 2019/20, se je iz vrst Slovana iz Bratislave za šest milijonov evrov odškodnine preselil v Lizbono.

Do konca sezone je nato v portugalskem prvenstvu dosegel šest golov na 16 dvobojih, a v novi ni bil več tako razpoložen. Na 20 tekmah v vseh tekmovanjih je v nasprotne mreže pospravil le še štiri žoge, sledila je posoja v Brago, kjer je na 21 tekmah zabil le tri gole.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!