Šporar zbira ponudbe, nekatere so zelo zanimive

Nogomet 28. Jul 202116:15 > 16:18 0 komentarjev
Andraž Šporar za Brago ne bo več igral. Kje bo nadaljeval kariero? FOTO: Guliverimages.

Andraž Šporar trenira z lizbonskim Sportingom in čaka na razplet letošnje poletne tržnice. Več ali manj je jasno, da za Sporting tudi v prihodnji sezoni ne bo igral, zanimanja za njegove usluge pa ne manjka. Na mizi ima ponudbe iz Slovaške, Nizozemske in Turčije, a se z morebitnim prestopom zapleta.

Andraž Šporar se je poleti vrnil s posoje v Bragi, katere član je bil od februarja letos.

Pri Bragi ni navdušil. V 21 nastopih v vseh tekmovanjih je zbral štiri gole, po ne najboljši polovici sezone pa je jasno, da v Bragi ne bo več igral.

Verjetno pa ga, če se kaj ne čez noč ne spremeni, v tej sezoni ne bomo videli niti pri Sportingu, katerega član je še vedno.

Izkušeni slovenski napadalec je trenutno na pripravah Lizbončanov in pridno trenira, ob tem pa pogosto pogleduje na telefon in novice z nogometne tržnice.

Zanimanja zanj kljub ne najboljšim nastopom v zadnjem obdobju kljub vsemu ne manjka, a vsaj za zdaj še ni našel rešitve, ki bi bila pravšnja za vse vpletene strani.

Želijo si ga Feyenoord, Rizespor in Slovan

Na njegova vrata trka več klubov, najbolj zagreti so pri nizozemskem velikanu Feyenoordu, ki je prejšnjo sezono končal na petem mestu prvenstvene lestvice, Rizesporju, ki je prejšnjo sezono končal na 13. mestu turškega prvenstva, in tudi Slovanu iz Bratislave, pri katerem ga seveda dobro poznajo.

V zadnjem času je prvi napadalec Slovenije. FOTO: Guliverimages.

Prav v Bratislavi je namreč 27-letni slovenski reprezentant preživljal najlepše trenutke na svoji nogometni poti. Za tamkajšnji Slovan je namreč v dveh letih v 78 nastopih dosegel kar 60 golov, tam pa se veselil prvenstvene in pokalne lovorike.

Po naših informacijah naj bi se pri Slovanu, ki je bil tudi v prejšnji sezoni slovaški prvak, zagreli za opcijo, pri katerem bi si Šporarja od Sportinga sposodili vsaj za pol sezone, da bi Slovanu pomagal v Evropi.

Slovan prav danes v Bratislavi čaka povratna tekma 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti švicarskem Young Boys (prva tekma se je končala brez zadetkov).

Težava je visoka plača

O podobni, a enoletni opciji posoje, razmišljajo tudi pri Feyenoordu in Rizesporju, a vsi, tudi Slovan, prihajajo pred isto oviro. Šporarjevo visoko plačo, ki je niso pripravljeni prevzeti. Šporar namreč v Lizboni zasluži več kot milijon evrov na leto neto.

Odkup njegove triletne pogodbe ni opcija. Lizbončani namreč zanj zahtevajo več kot pet milijonov evrov, česar omenjeni klubi niso sposobni plačati.

Šporar je pred letom in pol v Lizbono iz Slovana Bratislave prišel kot velika okrepitev za šest milijonov evrov in svojo portugalsko nogometno zgodbo začel dobro, potem pa izgubil status v moštvu in v začetku letošnjega leta odšel v Brago.

Za Sporting, ki je v prejšnji sezoni prišel do prvega naslova portugalskega prvaka po dolgih 19 letih čakanja, je v 38 nastopih dosegel enajst golov.

V kvalifikacije za SP 2020 je štartal kot prvi napadalec

Šporar je pred prihodom na Portugalsko igral za ljubljanski Interblock in Olimpijo, za katero se je potem januarja 2016 za 3,8 milijona evrov preselil v Basel. Ta ga je po letu in pol najprej posodil v Arminio Bielefeld, potem pa januarja 2018 za 600 tisoč evrov prodal v Slovan Bratislavo.

Za slovensko reprezentanco je Šporar do zdaj v 30 nastopih dosegel štiri gole.

Na prvih dveh tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 proti Hrvaški in Rusiji je bil v začetni enajsterici Matjaža Keka, gostovanje na Cipru pa izpustil zaradi zdravstvenih težav.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!