Srečko Katanec izvedel za svojega nasprotnika

Nogomet 25. Jan 202418:40 0 komentarjev
Srečko Katanec
Srečko Katanec je znova dokazal svoje selektorsko znanje. Foto: Profimedia

Na azijskem nogometnem prvenstvu v Katarju se je končal skupinski del. Kot zadnje so svoje delo opravile reprezentance v skupinah E in F. Iz E so si osmino finala zagotovili Bahrajn, Južna Koreja in Jordanija, iz F pa Savdska Arabija in Tajska.

V skupini E sta se Južna Koreja, ki je končala na drugem mestu, in Malezija, ki je izpadla, razšli s 3:3. Spet je bila razburljiva končnica. V 94. minuti je Heung-min Son uspešno izvedel enajstmetrovko za korejsko vodstvo s 3:2, že v 105. minuti pa je Romel Morales postavil končni izid. Bahrajn pa je prvo mesto osvojil z zmago z 1:0 proti Jordaniji, edini zadetek je prispeval Abdula Jusuf Helal v 34. minuti.

V skupini F sta se med sabo merili Savdska Arabija in Tajska, ki sta že bili uvrščeni med 16 in sta igrali 0:0. Oman je na drugi tekmi proti Kirgizistanu lovil možnost za preboj v izločilne boje kot ena od štirih najboljših tretjeuvrščenih ekip, a po 1:1 ostal brez osmine finala.

Zdaj so znani tudi vsi pari osmine finala. To so Tadžikistan – Združeni arabski emirati, Irak – Jordanija, Avstralija – Indonezija, Južna Koreja – Savdska Arabija, Iran – Sirija, Bahrajn – Japonska, Katar – Palestina, Uzbekistan Srečko Katanec pa se bo meril s Tajsko, ki jo je v kvalifikacijah za azijski pokal premagal z 2:0. Nekdanji slovenski selektor je osmini finala azijskega pokala nastopil že leta 2019, a je takrat z Irakom z 0:1 moral priznati premoč Avstraliji.

Osmina finala se bo začela 28. januarja, četrtfinale bo 2. in 3. februarja, polfinale 6. in 7. februarja, finale pa 10. februarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!