Rusi poskrbeli za klubski rekord Mure

Nogomet 25. Jan 202418:31 0 komentarjev
Mura Shabanhaxhaj
Foto: Aleš Fevžer

Slovenski nogometni prvoligaš Mura je na svoji spletni strani potrdil, da je napadalca Dardana Shabanhaxhaja prodal v Rusijo. Avstrijski napadalec, ki se je k Muri preselil junija 2022, bo po novem igral za Rubin iz Kazana, kjer je že nekdanji igralec Mure Mirlind Daku.

Shabanhaxhaj je predvsem v tej sezoni opozoril nase, na devetnajstih ligaških tekmah je dosegel sedem zadetkov in ob tem prispeval še tri asistence.

Kot pravijo pri Muri, napadalec odhaja za zanje rekordno odškodnino, kot piše na Transfermarkt so Prekmurci napadalca prodali za 1,2 milijona evrov.

“Najprej bi se rad zahvalil vsem v klubu, ki so me toplo sprejeli in poskrbeli, da sem se počutil kot doma. Hvaležen sem predsedniku in športnemu direktorju za izkazano zaupanje, da sta me pripeljala v Muro, in trenerjem, ki so mi dali priložnost, da dokažem, kaj znam,” je dejal nogometaš.

“Zahvala tudi mojim soigralcem, brez njih mi to ne bi uspelo. Hvaležen sem našim navijačem, ki so nas spodbujali v dobrih in težkih časih, še posebej v težjih časih je bilo pomembno čutiti njihovo podporo. Navijači Mure, ki jih izjemno spoštujem, si zaslužijo samo najboljše. Verjamem, da se bo Mura dvignila in ponovno dosegla uspehe kot v preteklosti,” je dodal.

Rubin Kazan je za 1,2 milijona evrov poleti plačal tudi za nekdanjega ljubljenca Murnih navijačev Mirlinda Dakuja, a je ta denar dobil Osijek, saj je Daku na Fazaneriji igral kot posojen nogometaš.

Rekordne prodaje Mure:

1. Dardan Shabanhaxhaj – 1,2 milijona evrov
2. Tio Cipot – 700 tisoč evrov
3. Tomi Horvat – 550 tisoč evrov
4. Žan Karničnik – 500 tisoč evrov
5. Aleš Mejač – 300 tisoč evrov

Vir: Transfermarkt.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!