Tabor praktično že obstal, Aluminij se bo moral še boriti

Nogomet 25. Apr 202117:54 > 17:59
NK Tabor Sežana

Sežanski Tabor je prišel do druge zaporedne prvenstvene zmage in v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije danes z 2:0 zmagal v Kidričevem pri Aluminiju. Primorci so prišli do pomembne zmage v lovu na obstanek. Aluminij je zamudil priložnost, da se Celju na varnem osmem mestu oddalji za šest točk.

Aluminij : Tabor Sežana 0:2 (0:2)

Strelca: 0:1 Kouao 11., 0:2 Krivičić 29.

Rdeč karton: Azemović 28. (Aluminij)

Potem ko je Celje včeraj doživelo nov poraz, so danes Kidričani s točko ali tremi skušali Celju pobegniti na osmem mestu, ki prinaša neposreden obstanek ob koncu sezone. Po zadnjem sodnikovem žvižgu so se morali sprijazniti s tem, da imajo šest krogov pred koncem tri točke prednosti pred prvaki, tako da jih v naslednjih tednih čaka krčevit boj za obstanek.

Tabor si je na drugi strani praktično že skorajda zagotovil obstanek. Aluminiju je pobegnil za osem, Celju za enajst, odpisani Gorici na zadnjem mestu pa za 16 točk.

Oba gola v Kidričevem sta padla že v prve pol ure tekme. Prvi v 11. minuti, ko se je izkušeni Erik Salkić izkazal v vlogi asistenta, gol pa je dosegel Denis Kouau. V 29. minuti je bilo že 2:0, ko je v kazenskem prostoru Aluminija padel Dino Stančić. Na tla ga je zrušil branilec domačih Emir Azemović in si ob tem prislužil tudi rdeč karton, enajstmetrovko pa je v gol spremenil Marko Krivičić in tekma je bila odločena.

Sežančani so do konca tekme nadzorovali potek dogajanja na nogometni zelenici in zanesljivo prišli do enajste prvenstvene zmage v tej sezoni.