Tedne preživel v komi in izgubil 20 kilogramov, zdaj je odločen, da se vrne

Nogomet 19. Sep 20239:41 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Vratar francoskega PSG Sergio Rico, ki se je konec maja grdo ponesrečil med jahanjem, je vse bližje vrnitvi na nogometna igrišča.

Španski nogometaš je 28. maja med jahanjem padel s konja, pri tem pa si zlomil vretence in celo utrpel kap. Čeprav so ga zdravniki uspeli rešiti, pa je več tednov preživel v komi, bolnišnico pa zapustili pred vsega mesecem dni, ko je bil odpušen v domačo oskrbo.

“Če sem iskren, se počutim zelo dobro. Hvala bogu proces okrevanja poteka uspešno, čeprav me zdravniki še vedno nadzirajo. A odločili so se, da prvo fazo rehabilitacije opravim doma. Vesel sem, da sem doma s svojo družino, ženo Albo in prijatelji,” je v pogovoru za spletno televizijo PSG povedal Rico.

Tridesetletnik je zaradi nesreče močno oslabel in shujšal za okoli 20 kilogramov, zato še ni jasno, kdaj in v kakšnem stanju se bo vrnil v nogomet. Kljub temu se igranju ne namerava odreči.

“Prva misel, ko sem se zbudil iz kome, je bil nogomet. Ko sem nepremično ležal v svoji bolniški sobi, obkrožen s kabli in napravami, je bila moja prva misel, ali bom še kdaj lahko igral nogomet. To sem vprašal tudi zdravnike, ki so mi pritrdili. Navsezadnje sem vse življenje igral le nogomet, zato mi je nepredstavljivo, da bi razmišljal o čemerkoli drugem.”

Čeprav Rica do vrnitve na nogometna igrišča čaka še dolga pot, pa je odločen, da se vrne med vratnice. “Moj cilj je jasen: želim znova igrati in upam, da se bo to zgodilo še v tej sezoni,” je zaključil Rico.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!