Težave za Italijo pred nadaljevanjem Eura

Euro 2020 3. Jul 20219:12 > 9:23
Spinazzola je tekmo končal na nosilih in v solzah. Foto: Guliverimage

Italijanska nogometna reprezentanca je v četrtfinalu Eura premagala Belgijo z 2:1 in se uvrstila med najboljše štiri ekipe na prvenstvu stare celine. A azzurri so plačali visoko ceno, zaradi poškodbe ahilove tetive je tekmovanje že končal Leonardo Spinazzola.

Na tekmi v Münchnu je tekla 79. minuta, ko je branilec Rome ob lovu na Thorgana Hazarda nerodno stopil in si poškodoval ahilovo tetivo. Zamenjal ga je Emerson Palmieri, kmalu po tekmi pa je postalo jasno, da je za Spinazzolo prvenstva konec.

Po poročanju italijanskih medijev bo moral na operacijo, ki pa jo bo opravil po vrnitvi v Rim. Po ugibanju strokovnjakov naj bi bil odsoten štiri mesece, dva meseca bo moral na nogi nositi posebno opornico, dodatna dva bo opravljal rehabilitacijo.

Italijanski selektor Roberto Mancini je tako pred polfinalom s Španijo izgubil pomembnega moža močne zasedbe, a za njegov prispevek na tej in vseh prejšnjih tekmah se je branilcu zahvalil in mu posvetil uspeh proti Belgiji. “Dejstvo je, da je situacija izgledala zelo resno. Precej me je šokiralo, ko sem ga videl v solzah. Ni si zaslužil te poškodbe, zelo mi ga je žal, saj je za njim odličen Euro. Res je bil med najboljšimi igralci na tem prvenstvu,” je dejal strateg Italijanov. Na soigralca se je spomnil tudi Lorenzo Insigne, strelec drugega gola za naše zahodne sosede: “Naredili bomo vse, da se uvrstimo naprej. Tudi zanj.” Med letom iz Nemčije nazaj v Italijo so soigralci Spinazzolo poklicali in mu zapeli zmagoslavno pesem ob uvrstitvi v polfinale.

Poškodba Spinazzole pomeni težave tudi za rimski klub, trener Rome Jose Mourinho ga bo zagotovo pogrešal na začetku nove sezone.

Komentari

Vaš komentar