Trener po izpadu namignil, da v Olimpiji spet vre

Nogomet 7. Mar 202419:19 2 komentarja
Zoran Zeljković je bil po porazu s Koprom zelo nejevoljen. FOTO: Aleš Fevžer.

Zoran Zeljković je po izpadu iz pokala športno čestital Kopru za zasluženo zmago in s prstom pokazal na interne težave, ki naj bi se spet pojavile v moštvu Olimpije.

“Z ničemer nisem zadovoljen. Koper je zasluženo zmagal. Niso mi všeč nekatere stvari, ki se dogajajo v ekipi. Nič, zdaj moramo dati glave skupaj in že v Murski Soboti popraviti vtis,” je bil po tekmi v Spodnji Šiški, kjer je zaradi prenove igrišča v Stožicah Olimpija tokrat igrala domačo tekmo, nejevoljen Zoran Zeljković.

“Neke osebne stvari. Sami sebi ustvarjamo težave. Upam, da bomo to rešili in bomo že na naslednji tekmi pokazali, da je bil to le slab trenutek,” je – ko smo ga povprašali, na kaj natanko je ciljal – nadaljeval trener Olimpije.

“Interni problemi. Ne me razumeti, to ni edini razlog za poraz. Sigurno so nekaj pristavile tudi rotacije, igra pod pritiskom. Sploh v nekaterih stvareh, ko te nasprotnik prisili. So pa tudi stvari, ki jih delaš sam proti sebi. Upam, da bomo te zadeve čim prej rešili,” je bil še naprej skrivnosten 43-letni Ljubljančan, ki je doživel šele drugi poraz v domačih tekmovanjih, odkar je oktobra lani sedel na klop Olimpije.

Kaj natanko se v taboru državnih in do finala letošnjega pokala še vedno tudi pokalnih prvakov spet dogaja, boste izvedeli že jutri, lahko pa namignemo, da ima prste vmes spet denar. Ki ga v Stožicah primanjkuje …

V družbi kapetana Timija Maxa Elšnika, ki je zaigral v drugem polčasu. FOTO: Jure Banfi.

O čem je Zoran Zeljković po tekmi še govoril:

O tem, da je Olimpija dvakrat vodila:

“Da, dvakrat smo vodili, pa potem prejeli štiri gole in izgubili. To so zadeve, ki si jih Olimpija ne sme privoščiti. Lahko bi prejeli še kak gol. Vidi se, da nekateri niso pri stvari.”

O tem, da sta Timi Max Elšnik in Agustin Doffo začela na klopi:
“Ne, to ni bila napaka. Zaupam vsem igralcem. Po koncu tekme smo lahko vsi pametni. Sploh Doffo bi težko odigral vse tri tekme. Proti Celju smo porabili ogromno energije. Če bi igral z njima in tudi Petrom Agbo, bi se to nekje poznalo. V pokalu ali v prvenstvu. Začeli smo dobro, na koncu pa smo premagali sami sebe.”

O tem, kako boleč je poraz:

“Zagotovo najbolj boleč, odkar sem prišel na klop Olimpije. Cilj Olimpije je vedno osvajanje lovorik. Na žalost smo danes eno izgubili.”

O tem, ali je že prišlo do sestanka, h kateremu je po tekmi s Celjem javno pozval Green Dragons:
“Dogovarjamo se. Verjamem, da se bomo čim prej sestali.”

O tem, ali je bila Olimpija pri prejetih zadetkih premalo disciplinirana:
“To je bila ena od težav. Nasprotnik je bil agresiven. Mi smo iz tega pritiska na trenutke kar dobro prihajali. To tudi treniramo. Vsakič, ko nam to ni uspelo, smo bili kaznovani. Nasprotnik si je zaslužil zmago in zasluženo napreduje.”

O specifičnem igrišču v Spodnji Šiški:
“Ne, to ni razlog. To igrišče bi moralo biti za nas celo prednost. Vsakodnevno treniramo na takšnem oziroma še manjšem igrišču. To je izgovor, ki ne pije vode.”

Vrhunci tekme Olimpija – Koper 2:4:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje