Tudi Domžalčani z okrepitvijo iz druge hrvaške lige

Nogomet 28. Jun 202214:30 > 17:30
Ivan Durdov. Foto: NK Domžale

Poletni prestopni rok v Domžalah je precej drugačen, kot so bili v rumeni družini vajeni v zadnjih letih. Prvi razlog je menjava športnega direktorja - funkcijo od konca minulo sezone opravlja Senijad Ibričić. Drugi razlog pa je neigranje v Evropi, zaradi česar imajo ob Kamniški Bistrici nekaj več časa za sestavljanje kadrovskega mozaika, kot so ga imeli v prejšnjih sezonah. A v zadnjih dneh se tudi v Domžalah dogaja marsikaj.

Varovanci Simona Rožmana so se včeraj na pripravljalni tekmi v Stožicah udarili z beograjsko Crveno zvezdo. In na obračunu pustili dober vtis, takšen pa je zagotovo tudi rezultat (1:1). Edini zadetek za Domžalčane pa je dosegel nogometaš, ki trenutno (še) ni član rumene družine. Gre za robustnega napadalca Ivana Durdova.

21-letni Hrvat je v minuli sezoni nastopal v drugi hrvaški ligi, ki postaja vse bolj privlačen bazen za črpanje okrepitev slovenskih prvoligašev. Durdov je v lanski sezoni najprej nastopal za NK Solin, v drugem delu prvenstva pa za NK Orijent ter na 30 tekmah dosegel 13 zadetkov. Če ne bo velikega presenečenja, bo 192 centimetrov visoki napadalec že v kratkem uradno predstavljen kot nov član rumene družine.

Foto: NK Domžale

To bo sicer četrta domžalska okrepitev v letošnjem prestopnem roku. Pred tem sta moštvo okrepila osrednja branilca Christian Junior Schoissengeyr Acosta (Austria Dunaj) in Andrej Đurić (Crvena zvezda) ter vratar Gašper Tratnik (Dob). Se pa v prihodnji sezoni izdatnejša minutaža obeta tudi nekaterim domžalskim mladincem. Mitja Ilenič je tako tako ali tako prva izbira na položaju desnega bočnega branilca, vse več priložnosti dobivata tudi Nick Perc in Emir Saitoski.

Branilca Tin Matić, ki je v lanski sezoni igral za Aluminij, in Ivica Batarelo (Šibenik) ter krilni napadalec Dominik Rešetar po naših informacijah za zdaj ostajata zgolj na preizkušnji.

Komentari

Vaš komentar