Tudi po zmagah zmajem ‘teži’, da morajo bolje

Nogomet 21. Feb 202420:59 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Olimpije so z zmago proti sosedom iz Domžal (1:0) znova vsaj malce pritisnili na vodilne Celjane, za katerimi zmaji na prvenstveni lestvici zdaj zaostajajo za sedem točk. Po obračunu je svoje misli strnil trener Ljubljančanov Zoran Zeljković.

Težko bi govorili o tem, da je bil sredin derbi ljubljanske kotline med Olimpijo in Domžalami v Stožicah kakšna nogometna predstava za sladokusce oziroma paša za oči.

Eden izmed razlogov je bil ta, da travnata površina na največjem stadionu v državi ni vredna tega imena, druga pa ta, da gostje iz mesta ob Kamniški Bistrici niso pokazali praktično ničesar, s čimer bi izzvali novo prvenstveno zmago aktualnih državnih prvakov.

“Na takšnem igrišču proti nasprotniku, ki se ves čas brani za žogo nikoli ni lahko, ampak v napadu moramo odreagirati bolje. Imeli smo kar nekaj neizkoriščenih priložnosti, veseli pa me, da na drugi strani nasprotniku nismo dovolili prav ničesar. Tekmo smo v popolnosti nadzorovali,” je dvoboj ocenil strateg Olimpije Zoran Zeljković.

Zadetek Raula Florucza za zmago Olimpije

Težak trenutek, a življenje gre naprej

Trener zmajev je skupaj z varovanci v teh dneh sicer izvedel slabo novico. Zaradi hude poškodbe kolena je sezono bržkone že končal Antonio Marin, ki je na zadnji tekmi proti Radomljam nakazal, da bi lahko bil velika okrepitev zmajev.

“Vsi smo bili v šoku. Zgodilo se je tik ob koncu treninga, ko okrog njega ni bilo nikogar. Težak trenutek za vse nas, ampak živeti moramo naprej in mu stati ob strani. Verjamem, da nas bo ta situacija naredila še močnejše,” ocenjuje strateg zeleno-belih.

Antonio Marin odhaja na dolg prisilni počitek. FOTO: Aleš Fevžer.

Razlog za optimizem? Vselej izstopa nekdo drug

Če sta proti Radomljam konec tedna blestela Nemanja Motika in Antonio Marin, je tokrat naziv junaka tekme v vrstah Ljubljančanov nedvomno pripadel Raulu Floruczu. Avstrijec je bil daleč najbolj nevaren posameznik na igrišču, vpleten je bil v številne priložnosti zeleno-belih, s katerimi so domači ogrožali vrata Lovra Štubljarja.

“Veseli me, da smo tudi po menjavah igrali na način, kot si ga želim. Imamo širino in z optimizmom gledam naprej. Danes je izstopal Florucz, a po mojem mnenju daje premalo, glede na to, kaj je sposoben, tako da mu bom vedno težil, da mora igrati bolje. Je odličen igralec, obstajajo pa določeni razlogi, da mu je doslej uspevalo premalo. Tega se zaveda, trdo dela in verjamem, da bo iz kroga v krog boljši,” ocenjuje Zeljković.

Zoran Zeljkoivć zahteva več in več od svojih varovancev. Foto: Aleš Fevžer

Olimpija je z Durdovim dobila kvaliteto v napadu

Če je Olimpija izgubila Marina, pa se je po drugi strani na tekmi proti svojemu nekdanjemu moštvu v zeleno-belem dresu predstavil Ivan Durdov. Hrvat je imel kar nekaj situacij, da bi že na domačem debiju za Ljubljančane dosegel tudi svoj prvenec, a se je moral na koncu ‘zadovoljiti’ samo z asistenco ob golu Florucza.

“Vidi se, da še ne pozna soigralcev, hkrati nas je tudi poškodba Marina prisilila, da igramo malce drugače, kot smo si zamislili, z njim za svojim hrbtom bi bilo Durdovu še lažje. Se pa že na vsakem treningu vidi njegova kvaliteta in da bi lahko bil to, kar smo iskali in kar od njega pričakujemo,” v zaključku svojega razmišljanja po tekmi z Domžalami razmišlja Zeljković.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!