U21: Španija nadigrala Slovenijo

Nogomet 24. Mar. 202119:06 > 21:16
Delite:
Slovenija Španija
Twitter/UEFA

Slovenska nogometna reprezentanca U21 je na prvi tekmi evropskega prvenstva v Ljudskem vrtu izgubila proti branilki naslova Španiji z 0:3.

Selektor Milenko Ačimović je na zelenico stadiona Ljudski vrt poslal naslednjo enajsterico: Vekić – Kolmanič, Brekalo, Zaletel, Žinič – Gnezda Čerin, Petrović – Matko, Elšnik, Rogelj – Celar. V španski reprezentanci je kar nekaj igralcev, ki igrajo v La ligi in imajo tudi evropske izkušnje.

Španija je imela v prvem polčasu precej več posesti žoge (72% – 28%) in si ustvarila nekaj priložnosti, vendar se je ob nevarnih poskusih Ruiza in Mirande izkazal vratar Igor Vekić.

Slovenija je imela najlepšo priložnost v 39. minuti, ko sta v gneči v kazenskem prostoru poskušala Matko in Elšnik, vendar je bilo pred vrati preveč španskih branilcev in žoga ni šla mimo.

V zadnji minuti prvega dela je po podaji s kota z glavo streljal Zubimendi, vendar je bil njegov poskus nenatančen in na odmor sta ekipi odšli z izidom 0:0.

DVA HITRA ZADETKA ŠPANCEV

Španija je v 52. minuti prišla do zasluženega vodstva. Po predložku kapetana Cucurelle z leve strani je žoga v kazenskem prostoru prišla do Javija Puada, ki je z močnim strelom zatresel mrežo – 0:1.

Le dve minuti kasneje so Španci izpeljali hiter protinapad, znova je z leve podal Cucurella, natančno pa je meril Gonzalo Villar in podvojil prednost Španije.

VEKIĆ PREPREČIL PRECEJ VIŠJI PORAZ

Po teh zadetkih je španski selektor iz igre vzel Cucurello, Slovenija pa je začela vse več napadati. Najlepšo priložnost si je ustvaril Timi Max Elšnik, vendar je streljal nenatančno. Brez priložnosti ni bila niti Španija in po poskusih Villarja in Ruiza se je moral znova izkazati Vekić.

V 79. minuti je Vekić naredil svojo edino napako, ko je na nogo podal Ruizu, vendar strel španskemu napadalcu nato ubranil.

Španija je piko na i postavila v 89. minuti. Akcijo je na levi strani začel Juan Miranda, ki je odigral dvojno podajo z Garcio in premagal Vekića za končnih 0:3.

“Odigrali smo res eno težko tekmo z eno perfektno Španijo. Moji fantje so res dali maksimum, lahko rečem da so dali od sebe 120 odstotkov. Škoda za te priložnosti, mislim, da smo v prvem polčasu zelo dobro kljubovali Špancem. V drugem so pa izkoristili svoje priložnost, kar je spremenilo tok tekme. Mi je pa žal, da nato mi nismo izkoristili priložnosti v drugem polčasu, saj vemo, da si proti Španiji ne moreš priigrati priložnost za priložnostjo. Imaš eno ali dve, to moraš zadeti. Žal mi je, da nismo zadeli pri 0:2, da bi tekmo zapeljali v dramatičen finiš in šli po izenačenje. Fantom nimam česa očitati. Videli ste kakovost Španije, ki je res dobra reprezentanca,” je po srečanju povedal selektor Slovenije Milenko Ačimović.

Slovenska reprezentanca se bo naslednjo tekmo igrala v soboto proti Češki, ki je proti Italiji igrala neodločeno 1:1.

Komentari

Vaš komentar