Uefa ni spregledala Kousove mojstrovine, Kane je unikat

Konferenčna liga 1. Okt 202112:17 > 12:22
Veselje Žige Kousa po mojstrskem zadetku v Londonu. FOTO: Guliverimages.

Mojstrski gol Žige Kousa pri porazu Mure z 1:5 v Londonu je med kandidati za najlepši zadetek drugega kroga Konferenčne lige. Na tej tekmi je prav poseben podvig uspel tudi zvezdniku Tottenhama Harryju Kanu.

Mura je v Londonu včeraj doživela hud poraz, a je na začetku drugega polčasa nagnala nekaj strahu v kosti nogometašev in trenerja Tottenhama.

V 53. minuti je po podaji Tomija Horvata iz kota in odbiti žogi na robu kazenskega prostora do strela z volejem prišel Žiga Kous ter poskrbel za spektakularen zadetek ter znižal zaostanek Mure na 1:2.

Na koncu je Mura kljub zadetku, ki ga bomo pomnili še dolgo časa, ostala praznih rok, je pa manjše zadoščenje po tekmi dobil vsaj njen vezist. Zadetek Kousa namreč kandidira za najlepši gol drugega kroga novoustanovljene Konferenčne lige.

Ob mojstrovini Kousa se za ta naziv potegujejo nemški branilec Maximilian Wittek, ki je zabil edini gol za Vitesse pri porazu proti Rennesu z 1:2, bosanski napadalec armenskega Alaškerta Aleksandar Glišić z golom pri porazu proti finskemu HJK z 2:4 in Brazilea Kady z mojstrovino v dresu Qarabaga pri zmagi nad Omonio iz Nikozije s 4:1.

Za strelca najlepšega gola lahko glasujete na Uefini spletni strani.

Harryju Kanu je uspel edinstven podvig

Prvi zvezdnik včerajšnje tekme v Londonu Harry Kane je na igrišče vstopil šele v 59. minuti, a mu je do konca tekme v 20 minutah uspelo zabiti tri gole. Zadel je v 68., 77. in 88. minuti ter do “hat-tricka” prišel še v tretjem evropskem klubskem tekmovanju, kar je nov mejnik.

Harry Kane je potreboval le pol ure igre, da mu je proti Muri uspel “hat-trick”. FOTO: Guliverimages.

Po (vsaj) tri gole na eni tekmi je namreč zvezdnik angleškega in evropskega nogometa dosegel v Konferenčni ligi, v Ligi prvakov in Ligi Europa.

V Ligi prvakov je tri gole na eni tekmi dosegel septembra 2017 pri zmagi nad Apoelom iz Nikozije na Cipru, v Ligi Europa pa je 28-letnemu zvezdniku to uspelo oktobra 2014 pri zmagi nad Asterasom iz Tripolija s 5:1.