Umrl velikan Real Madrida

La liga 6. Feb 202414:10 1 komentar
Vratar Miguel Angel Gonzalez v dresu Real Madrida. Foto: Guliverimage

V starosti 76 let je umrl nekdanji velikan med vratarji španskega nogometnega prvoligaša Reala Madrida Miguel Angel Gonzalez, je madridski klub sporočil na uradni spletni strani. Gonzalez je za Madrid igral med letoma 1968 in 1986. Z Realom je osvojil osem naslovov španskega prvaka in dva pokala Uefe. Za bele je zbral 345 nastopov.

“Real Madrid, njihov predsednik in upravni odbor so v stanju globoke žalosti zaradi smrti Miguela Angela Gonzaleza, enega od velikih vratarjev v naši zgodovini, legende Real Madrida in španskega nogometa. Želimo izraziti sožalje vsem navijačem Real Madrida. Naj počiva v miru,” so pri los blancos zapisali v izjavi.

Španski mediji so poročali, da je Gonzalez trpel za nevrodegenerativno boleznijo, splošno znano kot ALS.

Za Španijo je nastopil 18-krat in zastopal svojo državo na dveh svetovnih prvenstvih, v Argentini leta 1978 in Španiji leta 1982.

Po igralski upokojitvi je ostal pri Real Madridu in klubu pomagal v različnih vlogah, z njim je bil povezan skoraj vse življenje. Poleg 18 sezon, ki jih je preživel kot igralec, je opravljal različne položaje, bil je tudi delegat prve ekipe, trener vratarjev in direktor nekdanjega športnega kompleksa Real Madrida.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje