Mavericks so se ogreli za dva košarkarja

Luka Dončić in Bobby Portis trade deadline
Luka Dončić in Bobby Portis. Kmalu soigralca? Foto: Profimedia

V ligi NBA odštevajo zadnje ure pred koncem trgovanja med moštvi za to sezono. V povezavi z Dallas Mavericks se trenutno resneje omenjata dve imeni. Gre za visoka košarkarja iz Milwaukee Bucks in Charlotte Hornets. Bo Luka Dončić za drugi del sezone dobil okrepitev?

Vse kaže, da poskuša Dallas za sklepni del sezone dodati košarkarja, ki bi lahko pokrival oba položaja pod obročem. Eno ime se v govoricah pojavlja že dlje časa, drugo je popolna novost in precejšnje presenečenje.

Kot poroča dobro obveščeni Marc Stein, je Dallas še naprej ogret za usluge P.J. Washingtona. Gre za 25-letnega krilnega centra, ki v Charlotte Hornets pogosto igra tudi pod obročem, ko je v igri nizka peterka. Letos v povprečju na tekmo vpiše 13,8 točke, 5,2 skoka in 2,2 asistence, medtem ko za tri točke meče 33,3-odstotno, kar je sicer pod kariernim povprečjem Američana. Kaj bi Mavsi ponudili v zameno, ni znano, ima pa Washington pogodbo sklenjeno še za prihodnji dve sezoni, v višini približno 15 milijonov dolarjev na leto.

NBA tržnica se sicer zapre v četrtek, 8. februarja ob 21. uri po slovenskem času, zato je v zadnjih nekaj urah pričakovati precej aktivnosti in mrzlično iskanje zadnjih rešitev. Dallas je imel to sezono pogosto težave z razpoložljivimi košarkarji pod obročem, kjer sicer najbolj navdušuje Dereck Lively. Luka Dončić bi za igro pick and rolla potreboval še kakšnega košarkarja.

Foto: Profimedia

Ne Finney-Smith, Dallas zanima Portis

V zadnjih dneh se je Teksašane povezovalo tudi s poskusom vrnitve Doriana Finney-Smitha, ki je lani v menjavi odšel v Brooklyn, a Stein poroča, da se zanj Dallas ne zanima.

Če sta ti imeni povsem nepresenetljivi, nasprotno velja za 28-letnega Bobbyja Portisa, člana Milwaukee Bucks. Dallas naj bi imel s franšizo iz Wisconsina celo že začetne pogovore. 28-letni košarkar, ki se znajde na obeh položajih pod obročem, je bil lani tudi ameriški reprezentant in nastopil na svetovnem prvenstvu. Letos sicer v ligi NBA na tekmo v povprečju vpiše 12,6 točke in 6,9 skoka v 23,7 minute igre. Njegova trojka je pri zelo spodobnih 38 odstotkih. Portis je pod pogodbo le še za prihodnjo sezono, medtem ko ima nato za dodatno leto na voljo enostransko možnost podaljšanja.

Teksašani naj bi v zameno ponujali Granta Williamsa, 25-letnega krilnega košarkarja, ki so ga iz Bostona pripeljali pred letošnjo sezono in ima s klubom sklenjeno pogodbo še za prihodnja tri leta. Vodilnih mož v Teksasu naj za zdaj ne bi prepričal, medtem ko Milwaukee zanima njegova obrambna razvnovrstnost, je zapisal Stein.