Urugvajski El Pistolero se vrača domov

Nogomet 27. Jul 20227:25 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Nogometni zvezdnik Luis Suarez je sklenil dogovor o vrnitvi v svoj domači klub Nacional. Zdaj 35-letni urugvajski reprezentant je ob koncu lanske sezone dobil dovoljenje Atletico Madrida za odhod, povezovali so ga s številnimi klubi, vključno z argetinskim River Platom in nemško Borussio Dortmund, a veteran je izbral vrnitev v domovino.

Suarez se tako vrača k Nacionalu, kjer je leta 2005 začel nogometno pot pri 18 letih. Že naslednje leto je odšel v nizozemski Groningen, kasneje pa v Ajax, Liverpool, Barcelono in Atletico Madrid. V zadnjih dveh sezonah je za Atletico na 67 tekmah dosegel 32 golov, od tega 21 v zmagoviti sezoni la lige 2020/21.

Za Urugvaj je na 132 reprezentančnih tekmah dosegel 68 golov, leta 2015 pa je bil z Barcelono evropski prvak.

“Najprej se želim vsem navijačem zahvaliti za ljubezen, ki smo je bili deležni moja družina in jaz v zadnjih dneh,” je v videoposnetku na Instagramu dejal Suarez.

“To se je dotaknilo naših src v položaju, ko smo se morali odločiti, kako naprej. Nemogoče je bilo zavrniti priložnost, da spet zaigram za Nacional, s klubom smo že sklenili predpogodbo,” je razkril zvezdnik.

“V naslednjih nekaj urah bodo podrobnosti dokončane in upam, da bo dosežen dogovor, ki si ga vsi želimo, da bomo lahko uživali v tej novi etapi. Vidimo se v prihodnjih dneh,” je Suarez še nagovoril svoje navijače.

Suarez bo skušal v domačem prvenstvu primera division Nacionalu pomagati nazaj do naslova, ki mu ga je minulo sezono “odnesel” Penarol.