Krznarjeva vrnitev v realnost: Znanstvene fantastike je konec

Nogomet 21. Apr 202313:00 > 13:01 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Nogometaši Maribora vstopajo v zaključno fazo sezone. V njej bo njihov glavni cilj osvojitev pokalne lovorike, a tudi v prvenstvu jih še čaka nekaj izzivov. Prvi bo na sporedu v soboto, ko v Ljudski vrt prihajajo Domžalčani. Trener Damir Krznar svojim fantom nikakor ne bo dovolil, da bi se tudi po matematično izgubljeni bitki za naslov prvaka povsem osredotočili le na pokalni boj.

Mariborčani so v tednu, ki je za nami, lizali rane po bolečem porazu na večnem derbiju, ko v Stožicah ljubljanski Olimpiji niso uspeli preprečiti velikega slavja in uvrstitve sedmega naslova državnih prvakov. Podoba vijolic na tej tekmi nikakor ni bila na želeni ravni, a dobra plat nogometa je vedno ta, da eni slabi predstavi vselej hitro sledi priložnost za popravni izpit. Ta Mariborčane čaka jutri, ko v Ljudskem vrtu gostujejo Domžale.

“Pred nami je še pet krogov neizprosnega boja za drugo mesto v prvenstvu. Da bi uresničili cilj, moramo osvajati točke in imeti stanovitnost v igri ter izvedbah. Zavedamo se, da bo naslednja tekma specifična, saj so Domžale zahteven nasprotnik, ki vrši pritisk po celotnem igrišču. Na njihovo agresivnost bo treba ustrezno odgovoriti. Če bomo tekaško na želeni ravni, bo kakovost, ki je na naši strani, prišla do izraza,” pred sobotno tekmo razmišlja mariborski strateg Damir Krznar.

Damir Krznar. Foto: Jure Banfi

Usmerjajo se proti uresničljivim ciljem

Krznarju je v drugem delu sezone uspelo obrniti rezultatsko krivuljo ekipe, a ob analizi sezone bo hitro jasno, da je ekipa iz mesta ob Dravi svoje možnosti za boj z Olimpijo v državnem prvenstvu zakockala v prvem delu sezone. Zdaj je primarni cilj v luči “reševanja” sezone osvojitev pokalne lovorike.

“Vračamo osredotočenost na zadeve, kjer imamo realnejše možnosti. Ne bom rekel, da je šlo v poskusu boja za prvo mesto za znanstveno fantastiko, a je pomenil po vmesnem zaostanku skoraj nemogočo misijo. Skušali smo se približati in ohranjati upanje, a naslov ni bilo dosegljiv. Šli smo sicer od tekme do tekme, ustalili formo z dobrim jesenskim finišem. Dodatno spodbudo so prinesle tudi priprave v Turčiji in resnično sem verjel, da lahko ostanemo neporaženi do konca prvenstva. Toda zgodili sta se dve že omenjeni vzvišeni tekmi, proti Muri in Olimpiji, upanja o podvigu je bilo s tem konec. Zdaj bo zbranost treba usmeriti k uresničljivim ciljem. Seveda ni drugo mesto tisto, kar zadovoljuje ambicije Maribora, ampak moramo biti realni,” poudarja prvi mož mariborske stroke.

Krznar Maribor Kronaveter
Foto: Jure Banfi

Najbolj pomembno je, da je Sikošek dobil boj za svoje zdravje

V sklepnem delu sezone se bodo morali Mariborčani znajti brez Gregorja Sikoška. Njegova poškodba kolena je prerasla v gonitis (vnetje kolenskega sklepa), zaradi česar se bo njegova rehabilitacija precej podaljšala, časovnica vrnitve bočnega branilca na zelenice pa ostaja nedorečena. Podobno kot kapetan Martin Milec tudi Damir Krznar želi svojemu varovancu čim hitrejše okrevanje.

“Za Sikoškom je neprijetna izkušnja, ko je moral ostati v bolnišnici dlje, kot je bilo predvideno. Veseli me, da je to obdobje za njim in je že doma, v družinskem okolju. Vse, kar sledi, bo zdaj lažje in boljše. Sam meni, da mu manjka časa, a mesec ali dva dodatnega časa za okrevanje ne pomenita ničesar, kar sem mu tudi dejal med obiskom v bolnišnici. Gre za višjo silo. Sikošek igra na položaju, kjer sta predpogoja pogum in vztrajnost. To ima in zagotovo se bo vrnil močnejši, bogatejši za travmatično življenjsko izkušnjo. Kdaj se bo vrnil, v tem trenutku sploh ni pomembno. Kariera mu ne bo ušla, najpomembnejše je, da je dobil boj za svoje zdravje,” poudarja trener vijoličastih.

Sobotno tekmo med Mariborom in Domžalami si boste lahko v ekskluzivnem prenosu ogledali na Sportklubu. S studijskim delom začnemo ob 19.45.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!