Ustavila vsiljivca in si prislužila rumeni karton

Nogomet 9. Dec 20219:51
Sam Kerr. Foto: Cal Sport Media via AP Images via Guliverimage

Ena najboljših nogometašic na svetu Avstralka Sam Kerr je v sredo zvečer prejela rumeni karton, potem ko je na tla zrušila navijača, ki je vdrl na igrišče, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Kerrovo je v bran vzela njena trenerka pri Chelseaju Emma Hayes, ki zahteva večjo zaščito igralk.

Kerrova je z moštvenimi kolegicami na tekmi petega kroga skupinskega dela lige prvakinj gostovala pri Juventusu, ko je na igrišče vdrl navijač. Ta je želel selfie s kapetanko Chelseaja Švedinjo Magdaleno Eriksson, 28-letna avstralska napadalka pa ga je zrušila na tla in si zato prislužila rumeni karton.

 

“Ne vem, zakaj navijač ni počakal do konca tekme, brez težav bi lahko za spomin dobil kakšno fotografijo,” je po tekmi dejala Emma Hayes. “Šalo na stran, bolj moramo misliti na varnost igralk. Zaradi vse večje priljubljenosti ženskega nogometa je tudi želja navijačev, da vzpostavijo stik z igralkami, večja,” je dodala priznana 45-letna trenerka.

Chelsea je z Juventusom odigral 0:0 in bo v zadnjem krogu, 16. decembra lovil potrditev prvega mesta v skupini A in napredovanje v četrtfinale.

Izid pa je tokrat zasenčila Kerrova s svojim dejanjem. Navijači so sicer izžvižgali vsiljivca na zelenici, Kerrovi pa namenili glasen aplavz, potem ko so varnostniki – čeprav se tudi ob tem niso izkazali, kot kažejo posnetki,- pospremili navijača z igrišča.

Komentari

Vaš komentar