V Olimpiji je alfa in omega, v Celju bi bil zgolj rezervist

Nogomet 20. Feb 202412:47 6 komentarjev

V naši nogometni oddaji Pod prečko je za odmevno izjavo poskrbel prvi mož Celja Valerij Kolotilo. Slednji ni prepričan, da bi lahko za kapetana Olimpije Timija Maxa Elšnika trenutno našel mesto v začetni enajsterici vodilne ekipe Prve lige Telemach.

Timi Max Elšnik je v zadnjih sezonah eden najboljših, če ne najboljši posameznik Prve lige Telemach. Z dobrimi predstavami v majici Olimpije je v minuli sezoni zmajem pomagal do dvojne domače krone, to poletje pa se je najbolj priljubljen Štajerec v Ljubljani z zeleno-belimi uvrstil še v skupinski del evropskih tekmovanj.

Dobre predstave so 25-letniku prinesle tudi mesto v slovenski reprezentanci, kjer ga je Matjaž Kek v zaključku kvalifikacij za Euro 2024 redno uvrščal celo v začetno enajsterico. V tej sezoni pa mu z Olimpijo v državnem prvenstvu ne gre vse po načrtih, dominanten položaj v Prvi ligi Telemach so prevzeli Celjani. In v oddaji Pod prečko je predsednik NK Celje Valerij Kolotilo odločno poudaril, da prvega mesta na lestvici grofje ne želijo več prepustiti zmajem.

“Timi Max Elšnik je zelo dober nogometaš. Želim mu, da bi bil dobre volje na evropskem prvenstvu. Veseli se lahko tudi v pokalu. To je po mojem mnenju tudi edina lovorika, ki jo lahko Olimpija v tej sezoni osvoji. Celje je enostavno boljše,” odločno poudarja predsednik NK Celje.

Valerij Kolotilo. Foto: Uroš Skaza

Timi Max Elšnik bi težko našel mesto v celjski enajsterici

Kolotilo je s svojimi sodelavci v zadnjem obdobju sicer zelo spretno Ljubljančanom ‘izmaknil’ nekaj posameznikov, ki so se lani podpisali pod sanjsko sezono in osvojili dvojno krono. Tako je na mesto glavnega trenerja poleti ustoličil Alberta Riero, ekipo je okrepil Mario Kvesić, to zimo je v knežje mesto prišel še Aljaž Krefl. Je tudi Timi Max Elšnik nogometaš, ki bi ga Celjani radi v prihodnosti videli v svojih vrstah?

“Z veseljem bi imeli v ekipo takšno kvaliteto. Ampak trenutno mislim, da bi si težko izboril mesto v začetni enajsterici. Imamo super nogometaše in konkurenca v ekipi je velika,” z nasmeškom na obrazu dodaja Valerij Kolotilo.

Timi Max Elšnik se bo s Celjani znova pomeril 3. marca v Stožicah. Foto: Aleš Fevžer

22. krog Prve lige Telemach se tudi s prenosi na Sportklubu začenja že danes, ko si boste lahko ogledali dvoboj med Aluminijem in Radomljami. Olimpija bo jutri gostila Domžale, Celje v četrtek Rogaško.

Izjavo prvega moža Celjanov je Timi Max Elšnik komentiral zelo politično korektno.

“Če si prvi, potem nekaj deluje in tega ni potrebno menjati. Prav je, da zaupa svoji ekipi in ne potrebuje Timija Maxa Elšnika v Celju,” se je na besede Kolotila odzval kapetan Olimpije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje