Po nepričakovanih zdravstvenih težavah bo smučarska zvezdnica počivala blizu nas

Alpsko smučanje 20. Feb 20249:47 1 komentar
Lara Gut-Behrami
Foto: Profimedia

Po napornem domačem koncu tedna, v katerem je se Lara Gut Behrami morala spopasti tudi z nepričakovanimi zdravstvenimi težavami, si bo vodilna smučarka svetovnega pokala privoščila premor v italijanskem Vidmu.

Odmor v bližini italijansko-slovenske meje bo sicer zelo kratek, saj se svetovni pokal za žensko karavano že ta teden nadaljuje z dvema superveleslalomskima preizkušnjama v Val di Fassi.

Lara Gut Behrami bo v Dolomitih skušala nadaljevati sijajen niz in v superveleslalomskem seštevku ubraniti pet točk prednosti pred Avstrijko Cornelio Huetter, blizu pa je tudi Italijanka Federica Brignone, ki zaostaja 34 točk.

32-letna Švicarka je minuli konec tedna v Crans Montani dobila petkov smuk, pred sobotno preizkušnjo v kraljevi disciplini pa je se nepričakovano znašla v zdravstvenih težavah, saj je tik pred startom bruhala. Kljub temu je zasedla tretje mesto in še povečala prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Težave, ki so po besedah švicarske zvezdnice nastale zgolj zaradi psiho-fizične utrujenosti, so se ji bolj poznale v nedeljo, ko je na superveleslalomu osvojila šesto mesto. Zato ji bo premor, čeprav kratek, prišel še kako prav.

Za Gut Behrami, ki ima trenutno 205 točk prednosti pred Mikaelo Shiffrin, do konca sezone ne bo prave pavze. Po Val di Fassi sledi še en vikend s hitrimi disciplinami v norveškem Kvitfjellu, sledita slalom in veleslalom v Areju, nato pa zaključek sezone – tokrat prvič raztegnjen čez dva tedna – v avstrijskem Saalbachu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje