V prvi ligi na poti do igrišča prečkajo cesto (VIDEO)

Nogomet 2. Maj 20248:00 1 komentar
KFUM Arena, foto: Profimedia

V norveški prvi ligi letos nastopa manjši klub iz prestolnice, ki na stadionu nima garderob, zato se morajo nogometaši preoblačiti in tuširati v sosednji stavbi.

Zgodba iz rubrike saj ni res, pa je, prihaja z Norveške, kjer se je z letošnjo sezono v Eliteserien prvič v zgodovini prebil klub KFUM Oslo. Gre za palčka, ki je še leta 2018 nastopal na tretji stopnički norveške klubske piramide.

Ob hitrem vzponu v klubu niso uspeli na višjo raven dvigniti tudi svojega stadiona, zato so prisiljeni improvizirati. Ker KFUM Arena, ki v originalni zasnovi sprejme 1.500 obiskovalcev, ne premore garderob, so slednje namestili v sosednji stavbi. Nogometaši in sodniki morajo tako ob poti do zelenice prečkati cesto.

V posnetku, ki je nastal pred tekmo 5. kroga norveškega prvenstva, so cesto prečkali domači nogometaši in gostje iz Branna, ki sicer svoje obračune igrajo na modernem objektu za 17 tisoč navijačev. Dvoboj se je končal z izidom 0:0.

Špalir iz varnostnikov in avtomobilov na prehodu za pešce je vsekakor rešitev, ki je v marsikateri ligi ne bi sprejeli. Norvežani so, kot kaže, malce bolj razumevajoči. Morda tudi zato, ker so stadion začasno povečali na 3.300 sedežev, v prihodnosti pa so načrtovane tudi večje posodobitve objekta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje