Tretji polčas derbija: Celje in Olimpija v lov na Marka Tolića

Nogomet 29. Apr 20249:47 3 komentarji
Marko Tolić
Foto: Jure Banfi

Boj za državni naslov je odločen, a najmočnejši slovenski klubi že pogledujejo proti poletju in bližajočemu se prestopnemu roku. Ko je govora o potencialnih okrepitvah, vse več bitk odpirata ravno Celje in Olimpija. V zadnjih dveh sezonah najmočnejša slovenska kluba se vrtita okrog nekdanjega nogometaša Maribora Marka Tolića.

Marko Tolić je ime, ki je slovenskim ljubiteljem nogometa zagotovo ostalo najbolj v spominu po katastrofalno slabo izvedeni ‘panenki’ v lanskoletnem finalu pokalnega tekmovanja med Olimpijo in Mariborom.

A nespretna izvedba najstrožje kazni je celo preveč zameglila dejstvo, da je posojeni nogometaš Dinama v Ljudskem vrtu splošno gledano pustil zelo dober vtis, Hrvat je v lanski sezoni za vijolice dosegel 11 zadetkov in prispeval še 15 asistenc ter nasploh pokazal visoko raven nogometne kvalitete.

Finančna realnost slovenskega nogometa je pač takšna, da Maribor Tolića ni mogel zadržati v svojih vrstah. Vemo tudi, da so mostove med klubom in igralcem porušile ostre besede športnega direktorja vijolic Marka Šulerja, ki je napovedal, da po lahkomiselno zapravljeni enajstmetrovki Hrvat nima več mesta v zasedbi iz Ljudskega vrta, a je zadevo nato ublažil med gostovanjem v naši nogometni oddaji Pod prečko.

Marko Tolić
Marko Tolić je Ljudski vrt zapustil z mešanimi občutki. FOTO: Jure Banfi.

Na Slovaškem se ni povsem uveljavil in na mizi je vrnitev v Slovenijo

27-letnika je lansko poletje nogometna pot vodila na Slovaško, kjer je oblekel dres bogatega Slovana iz Bratislave. Uradno je v vrste serijskih slovaških prvakov Tolić sicer posojen iz vrst Dinama, a kluba sta že dogovorjena o tem, da ob koncu sezone nekdanja vijolica ostane v Bratislavi.

Toda to se morda ne bo zgodilo. Toliću se namreč na Slovaškem ni uspelo povsem ustaliti v moštvu Slovana, je pa to sezono vseeno odigral 39 tekem in dosegel 11 zadetkov. Po naših informacijah pa je ob morebitni vnovični selitvi zanimanje zanj pokazala ljubljanska Olimpija. Slednja ima po poškodbi Antonia Marina veliko luknjo na položaju ‘desetke’, a bržkone bo želja, da se Hrvat preseli v Stožice, težko uresničljiva.

Ne samo zato, ker je Slovan nekaj plačnih razredov nad moštvom, ki ga je to jesen sicer presenetljivo premagalo v Bratislavi, ampak predvsem zato, ker se za Tolića, tako zatrjujejo naši viri, zanima tudi Celje.

Marko Tolić
Se bo Marko Tolić vrnil v Slovenijo? Foto: Profimedia

Če kdo, ga lahko dobi Celje

Grofje imajo pri lovu na hrvaškega vezista v rokah bistveno močnejše adute kot Olimpija. V prvi vrsti na klopi novih državnih prvakov sedi Tolićev nekdanji trener Damir Krznar, ki je bil najbolj zaslužen za to, da se je 27-letnik v lanski sezoni sploh preselil v Ljudski vrt. Potem je tu še finančna moč kluba, ki je v primeru Celja precej večja od Olimpijine.

Še en adut Celjanov pa je tudi Aljoša Matko, za katerega se vse bolj resno zanima ravno Slovan. Po naših informacijah so pogajanja med kluboma že stekla in morda se bo v poslu znašla tudi postavka po imenu ‘Marko Tolić’. Hrvat bo tako morda dobil priložnost, da na stadionu, na katerem si je privoščil bržkone največjo neumnost svoje kariere, piše precej lepše zgodbe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje