V reprezentanco so mu javili, da z novim trenerjem Olimpije ni šale

Nogomet 13. Jun 202310:00 0 komentarjev
Timi Max Elšnik na ponedeljkovem treningu v Stožicah. FOTO: Aleš Fevžer.

Medtem ko se njegovi soigralci pri Olimpiji že pripravljajo na novo sezono, je kapetan državnih in pokalnih prvakov Timi Max Elšnik z reprezentanco, a se pred ponedeljkovim treningom kljub temu ni mogel izogniti vprašanjem o klubskem dogajanju.

Olimpija je v nedeljo začela s pripravami na novo sezono, v kateri jih bo vodil Joao Henriques. Dan za tem je bil v Stožicah tudi Timi Max Elšnik, ki je kot kapetan Olimpije v prejšnji sezoni v zrak dvignil dve lovoriki. Toda odlični vezist, ki je bil eden ključnih mož šampionske zasedbe Alberta Riere, na stadionu Olimpije ni bil v klubski, ampak v reprezentančni opremi.

“Lepše bi bilo, če bi se slovenska liga končala malo pozneje in bi se potem direktno priključil reprezentanci, nato pa odšel na dopust, ampak tako pač je. Ni mi težko. Reprezentanca je vedno velika čast,” je povedal o zahtevnem koledarju, ki letos poleti reprezentantom iz slovenske lige ne namenja prav veliko dopusta, 25-letni vezist, ki se je z dobrimi igrami v klubskem prebil vse do reprezentance.

S klubskimi soigralci je seveda v stikih. Povedali so mu že, kakšen je nov trener.

“Spoznal sem ga tudi že sam. Sicer pa fantje pravijo, da je bilo na prvem treningu zelo naporno. Da so začeli na polno. Kar malce presekalo jih je. Glede procesa treningov in taktike pa prav veliko informacij o novem trenerju nimam, tako da težko komentiram. Sem pa dobil vtis, da gre za zelo pozitivno osebnost in človeka, ki komaj čaka, da se njegova zgodba v Olimpiji začne. Zelo je ambiciozen,” je z lepimi besedami v novo zgodbo popeljal svojega novega trenerja.

FOTO: Aleš Fevžer.

V Helsinke po tri točke

Toda zdaj bo še nekaj časa najprej vadil pod taktirko nekega drugega strokovnjaka, selektorja Slovenije Matjaža Keka, ki se pripravlja na nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Za začetek jo v petek čaka gostovanje na Finskem.

“Za zdaj Finske še nismo analizirali. Na prvih treningih smo delali predvsem na sebi, na naši igri. Zadnje dni pred tekmo pa bomo verjetno fokus preusmerili tudi na Finsko in se skušali čim bolje pripraviti,” je najprej povedal Elšnik, a nato Fincem vseeno namenil nekaj besed.

“Gre za zelo dobro reprezentanco. Njeno mesto na lestvici Fife je zavajajoče. Fincev se ne sme podcenjevati. Gre za kakovostno, zelo organizirano reprezentanco, ki ima izvrstne posameznike. Ne bo nam lahko. Pomembno bo, da bomo pravi. Tudi v ligi narodov smo se Skandinavcem dobro upirali. V Helsinke gremo polni samozavesti. Napadli bomo tri točke,” je optimistično napovedal in v nadaljevanju pohvalil vzdušje, ki vlada v reprezentanci po odličnem začetku kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Slovenija je po dveh tekmah pri šestih točkah.

Vzdušje v reprezentanci je vedno odlično, trdi kapetan Olimpije. FOTO: Aleš Fevžer.

Plod vzdušja dobri rezultati, plod teh pa polne Stožice

“V reprezentanci je bilo vzdušje vedno odlično, v zadnjem času pa je še bolj. Fantje smo se res povezali, tudi v prostem času smo vseskozi skupaj. Vedno je lepo, ko se zberemo. Ni nobenega nezadovoljstva. Tudi tisti, ki ne igrajo, vseskozi spodbujajo soigralce in delajo na tem, da ekipi uspe. Plod tega so dobri rezultati, plod teh pa je dejstvo, da so Stožice več kot en teden pred tekmo proti Danski že razprodane. Tega se zelo veselimo. Moramo narediti vse, da navijače nagradimo z dobrimi rezultati in potem to prenesemo na naslednje tekme. Nobena od tekem, ki sta pred nami, namreč še ni odločilna. Čaka nas še veliko tekem,” je bil kot vedno gostobeseden Elšnik.

Slovenija tokrat na žalost ne bo mogla računati na svojega kapetana Jana Oblaka, ki je poškodovan. Je pa zvezdnik evropskega in prvo ime slovenskega nogometa reprezentante na Brdu pri Kranju vseeno obiskal.

“Vedno je lepo, ko se tak zvezdnik čuti del ekipe. Obiskal nas je in nam dal vedeti, da nam zaupa. Da se bomo znašli tudi brez njega. Njegova podpora nam pomeni zelo veliko. Stoji nam ob strani, tudi ko ne stopi na zelenico. Absolutno pa si želimo, da se čim prej pozdravi. Potrebovali ga bomo. Kvalifikacije so še zelo dolge,” je članu Atletico Madrida srečo zaželel Elšnik, ki ima v reprezentanci precej manj pomembno vlogo od zvezdniškega slovenskega vratarja. Za zdaj je za Slovenijo zaigral dvakrat.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!