V senci kazni se je začrtala mariborska prihodnost Marka Šulerja

Nogomet 26. Feb 202420:53 2 komentarja

Pogodba se mu je izteka s koncem sezone, njegova prihodnost pa je postajala vse bolj nejasna. A to se v teh dneh spreminja. Marko Šuler bo z NK Maribor podpisal novo pogodbo, ki bo po naših informacijah dolgoročne narave. Zadevo je v oddaji Pod prečko komentiral tudi glavni akter te zgodbe.

23. februarja 2021 so v NK Maribor povlekli potezo, ki je v največji meri zaznamovala zadnja tri leta štajerskega ponosa.

Na mestu športnega direktorja kluba je Oliverja Bogatinova zamenjal Marko Šuler, nekdanji dolgoletni nogometaš vijolic, ki je pred tem v klubu deloval kot Bogatinov pomočnik.

V naslednjih treh letih je Šuler na mestu glavnega športnega odločevalca doživljal vzpone in padce. Vijolice so v sezoni 2021/2022 osvojile državni naslov, Šuler pa je v ključnem trenutku sezone Simona Rožmana zamenjal z Radovanom Karanovićem.

Foto: Uroš Skaza

Od tiste točke naprej uspehov na igrišču ni bilo več veliko, so se pa na račun Šulerjevega dela lepo napolnile klubske blagajne. S prodajami Roberta Volodra, Nina Žuglja, Antoineja Makoumbouja, Ivana Brnića in Žana Vipotnika se seštevek milijonov, ki so na račun prodaj nogometašev prispeli v klub, bliža številki deset.

Po drugi strani navijači niso bili nič kaj navdušeni nad nekaterimi okrepitvami Maribora, kot so Ishaq Rafiu, Vladan Vidaković, Xhuliano Skuka, Erico Castro

Podpis nove pogodbe je vse bližje

Triletno Šulerjevo obdobje se zdaj počasi zaključuje, pogodba ga s klubom veže do poletja, a Korošec je s svojim delom očitno vendarle prepričal klubsko upravo. Čeprav zadeve ne klub ne Šuler še nista uradno potrdila, je po naših informacijah podpis pogodbe, ki bo Šulerja z NK Maribor vezala za novo daljše obdobje, zelo blizu.

“Bilo bi nekorektno, da bi bila to trenutno tema. V Mariboru ni. Ponavljam, smo blizu. Podaljšanje pogodbe s športnim direktorjem je najmanjši problem. Trenutno trpi igrišče, a zaradi stvari, na katere nimamo vpliva. Seveda pa je moja funkcija povezana tudi z drugimi zadevami Ko bomo zadevo zaključili, boste lahko to z veseljem obelodanili. Smo v pogovorih in smo blizu. Če bi zadevo že podpisali, potem bi to verjetno tudi objavili. Ne vem, zakaj bi čakali,” je to temo v oddaji Pod prečko komentiral Marko Šuler.

nogomet Marko Šuler nk maribor
Marko Šuler bo ostal športni direktor NK Maribor. Foto: Uroš Skaza

Vedel, da bo popljuvan, na napakah se je učil

V oddaji je Šuler tudi ocenil svoje triletno obdobje na klopi štajerskega ponosa.

“Že prvi dan sem vedel, v kaj se podajam. Vedel sem, kakšno pot bo treba ubrati. Vemo, del kakšnih uspehov Maribora sem bil tudi sam oziroma kakšni so standardi. Hitro sem spoznal, kakšna je situacija v klubu in pričakoval sem dve leti muke. To se je tudi zgodilo. Prehod v novo obdobje, postavljanje DNK Maribora nazaj v znane normative, kar ni bila lahka stvar,” poudarja športni direktor vijolic.

V zaključku svojega razmišljanja Šuler med vrsticami znova nakaže na to, da njegova zgodba na mestu prvega kadrovnika NK Maribor še ni zaključena.

“Verjamem, da se to težko obdobje zaključuje. Z Antejem smo dobili trenerja, ki ne zna drugače kot da klub deluje na visokih obratih.  Ni pa to lahko. Sam sem sprejel svojo vlogo, da bo o meni napisano veliko slabega, da bom popljuvan. Da bom delal napake, tudi jaz se nisem rodil športni direktor. Učim se, kot so se ljudje pred mano in se bodo ljudje za mano. Skušam narediti čim manj napak, verjamem pa, da je bilo veliko stvari tudi dobrih. Klub je stabilen, nogometna šola je naredila korak naprej. Verjamem, da bomo kmalu videli takšen Maribor, kot ga poznamo. Znoja je bilo ogromno in ga še bo, pot, ki smo jo ubrali, pa je prava.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje