Velik paradoks, za katerega so z obljubami poskrbeli pri Olimpiji

Nogomet 1. Mar 202414:32 1 komentar
Adam Delius. FOTO: Aleš Fevžer.

Predsednik Olimpije Adam Delius je pred jutrišnjim derbijem proti Celju v Stožicah nogometašem za zmago obljubil trojne premije, kar pa je - glede na to, da še vedno čakajo na izplačilo evropskih premij - precej paradoksalno.

Olimpija je po remiju na uvodni tekmi leta proti Rogaški pokazala odličen obraz in na naslednjih treh tekmah trikrat zmagala.

S 3:1 je odpravila Radomlje, z 1:0 Domžale in v zadnjem krogu s 4:0 še Aluminij. Medtem so Celjani v zadnjih treh krogih izgubili pet točk, tako da imajo pred Ljubljančani le še sedem točk prednosti.

Če Olimpija na jutrišnjem derbiju 24. kroga Prve lige Telemach, ki se bo v Stožicah začel ob 15. uri, zmaga, bo razlika vsega štiri točke in boj za naslov prvaka, ki ga branijo Ljubljančani, bo spet zelo zanimiv.

Zato je predsednik Olimpije Adama Deliusa ta teden napovedal, da bodo nogometaši prejeli trojne premije za zmago nad vodilnimi Celjani. Mimogrede, premije za zmago po naših informacijah letos ljubljanskim nogometašem prinašajo 300, remi pa 100 evrov.

Obljube vodstva državnih in pokalnih prvakov zato ne presenečajo, a so v ljubljanskem primeru precej paradoksalne. Delius in njegovi najožji sodelavci nogometašem obljubljajo nove premije, pa starih, še precej višjih, niso izplačali.

Olimpija je v konferenčni ligi premagala Slovan v Bratislavi. FOTO: Profimedia.

Na 400 tisoč evrov za evropske premije še čakajo

Iz zanesljivih virov smo namreč izvedeli, da nogometaši Olimpije še vedno čakajo na premije za dosežke v Evropi in s tega naslova na svoje bančne račune niso prejeli še niti evra.

Znesek za zgodovinski podvig, ki je Ljubljančanom uspel v Evropi – prvič so se uvrstili v skupinski del evropskega tekmovanja -, ni majhen. Skupaj znaša 400 tisoč evrov.

Olimpija je v Evropi odigrala 14 tekem. Šest v kvalifikacijah za ligo prvakov, v kateri je izpadla proti močnemu turškemu prvoligašu Galatasarayu, dve v kvalifikacijah za ligo Europa, iz katere jo je izločil azerbajdžanski Qarabag, in šest v skupinskem delu evropske konferenčne lige, v kateri je v družbi Slovana iz Bratislave, francoskega Lilla in Klaksvika s Ferskih otokov osvojila šest točk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje