Po več kot treh letih znova v svetovnem pokalu

Alpsko smučanje 29. Feb 202410:01 0 komentarjev
Klemen Kosi
Klemen Kosi. Foto: Profimedia

Žan Kranjec bo nesporno prvo ime domače zasedbe na pokalu Vitranc (9. in 10. 3.). Obetavni Miha Oserban bo deležen domačega krsta. V Podkorenu pa se bo v karavano svetovnega pokala po skoraj 39-mesečnem premoru vrnil Klemen Kosi.

Ob čakanju na uradno zeleno luč Mednarodne smučarske zveze za pokal Vitranc se je že skoraj dokončno izkristalizirala podoba domače reprezentance. Vse kaže, da bo ta petčlanska, saj se Štefan Hadalin ne bo poslovil kot aktivni tekmovalec, temveč v spremljevalnem programu. Nekaj negotovosti je še okrog Tijana Marovta, za katerega glavni trener Klemen Bergant razmišlja, da bi ga v času domačih tekme svetovnega pokala raje poslal v Skandinavijo na tekme evropskega pokala.

Uradno naj bi Slovenci karte razkrili v torek. Prvi adut reprezentance bo kajpak Žan Kranjec, trenutno četrti veleslalomist svetovnega pokala, ki bo nastopil tako v sobotnem veleslalomu kot tudi nedeljskem slalomu. Še pred tem ga ob koncu tega tedna čakata tekmi v Aspnu.

Dva štarta si lahko v Podkorenu obeta tudi Klemen Kosi, ki je v svetovnem pokalu sicer nazadnje nastopal 19. 12. 2020. Tekem svetovnega pokala v tehničnih disciplinah pa se bo udeležil prvič po kar osmih letih. A potem ko se je pred tremi leti v Val Gardeni huje poškodoval in nato izpadel iz reprezentance, se je v samostojnem programu kot samoplačnik na tekmah nižje ravni preusmeril na tehničnih disciplini. ”Ko sem bil v smukaški ekipi, prave izbire niti nisem imel. Zdaj sam oblikujem svoj urnik. Tehnični disciplini sta mi pri srcu. Verjamem, da sem dvignil raven,” nam je v nedavnem pogovoru povedal 32-letni Mariborčan, ki je sicer v svetovnem pokalu vknjižil 133 štartov.

Domačega krsta v svetovnem pokalu pa bo čez dober teden deležen komaj 17-letni Črnjan Miha Oserban, ki se je kot najbolj obetaven mladenič novega rodu lani v Podkorenu predstavil v vlogi predtekmovalca. Tokrat bo tekmovalno priložnost dočakal v nedeljskem slalomu, dan pred tem pa bosta na štartu veleslaloma slovensko ponudbo dopolnila 23-letni Anže Gartner in pa dve leti mlajši Rok Ažnoh.

Pokal Vitranc 2024

Tekmovalni program

Sobota, 9. marec

9.30: veleslalom, prva vožnja

12.30: veleslalom, prva vožnja

Nedelja, 10. marec

9.30: slalom, prva vožnja

12.30: slalom, druga vožnja

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!