Velika nagrada za Luko Elsnerja, ki pa še ni postal prvoligaš

Nogomet 29. Maj 202313:09 0 komentarjev
Luka Elsner
Luka Elsner je prejel lepo nagrado FOTO: Profimedia.

Slovenski nogometni trener Luka Elsner je bil imenovan za najboljšega trenerja v francoski drugi ligi za rezultate, ki mu uspevajo na klopi Le Havra.

Luka Elsner v tej sezoni blesti na klopi Le Havra,s katerim je bil neporažen kar 32 tekem v nizu in izenačil 64 let star rekord.

Nekdanji trener Domžal in Olimpije je bil za dosežke, ki mu uspevajo v tej sezoni, zdaj nagrajen z lepo nagrado, ki bo močno polepšala njegov trenerski življenjepis. Izbran je bil namreč za najboljšega trenerja v drugi francoski ligi.

Za prvo ligo potrebuje točko

Zanimivo pa je, da si Le Havre, ki je že dolgo časa vodilni drugoligaš, preboja v prvo ligo še ni zagotovil. Po koncu omenjenega niza, ki se je končal s porazom proti Annecyju z 0:1, je Le Havre v zadnjih treh krogih osvojil le točko, tako da se lahko v zadnjem krogu teoretično zgodi celo to, da zdrsne na tretje mesto in ostane brez prve lige.

Le Havre ima tri točke prednosti pred Metzom in Bordeauxom, tako da za teoretično potrditev uvrstitve v prvo ligo v zadnjem krogu potrebuje vsaj točko z domače tekme proti Dijonu, ki je na 18. mestu in se bori za obstanek, tako da točke nujno potrebuje.

Metz bo medtem gostil Bastio, ki je četrta, Bordeaux pa bo doma igral proti Rodezu, ki je 16. in prav tako nujno potrebuje točke v lovu na obastanek.

V prvo ligo, na katero Le Havre čaka že od leta 2009, se uvrstita prvouvrščeni moštvi, v tretjo ligo pa izpadejo zadnji štirje na lestvici, na kateri je 20 klubov.