Vidovšek: V Mariboru lahko veliko dobimo in le malo izgubimo

Nogomet 2. Avg 20227:00 > 7:03 1 komentar

Matevž Vidovšek na sobotni derbi odhaja kot edini nepremagani prvoligaški vratar in z Olimpijo vodilni na lestvici. Gola v prvenstvu 22-letnik, ki je prvi vratar Ljubljančanov nekoliko nepričakovano postal v tej sezoni, še sploh ni dobil. Korošec hvali kemijo v ekipi in upa, da bo nepremagan tudi na skorajšnjem derbiju. V Mariboru napoveduje pohod na zmago.

Olimpija je na prvih treh trikrat zmagala in v 4. krog Prve lige Telemach, ko nas v nedeljo v Ljudskem vrtu čaka prvi derbi sezone, vstopa z vrha lestvice. V nedeljo so Ljubljančani, čeprav niso blesteli, z golom mladega branilca Marcela Ratnika zmagali z 1:0.

“Veseli smo, da smo spet osvojili tri točke. Sploh zaradi tega, ker smo se na tekmo z Bravom pripravljali le dan in pol. Gremo tekmo po tekmo. Osredotočamo se na vsak naslednji izpit, na koncu bomo pa videli, kam nas bo to pripeljalo. Dobro smo se pripravili in igrali dobro. Imamo idejo. To se vidi na igrišču,” je zadovoljen Matevž Vidovšek, ki je pred letom in pol v Olimpijo prišel na mala vrata in bil ves čas rezervni vratar, po odhodu Nejca Vidmarja in težavah s formo Hrvata Ivana Banića v drugem delu prejšnje sezone pa poleti nenadejano postal številka ena.

Pobrali so se predvsem zaradi kemije v ekipi

V novo sezono je krenil odlično in na nekaj tekmah navdušil, a žal tudi on ni mogel preprečiti izpada proti Sepsiju v 2. krogu kvalifikacij za ligo Europa. Ljubljančani so v Romuniji v do zdaj edini slabši tekmi te sezone izgubili z 1:3, potem pa v Stožicah v četrtek skorajda prišli do popolnega preobrata. Zmagali so z 2:0 in nadoknadili zaostanek, toda izgubili po enajstmetrovkah. Po nesrečnem in zelo bolečem porazu se nogometašem Olimpije v nekaj dneh ni bilo lahko pobrati, a jim je uspelo. Tudi zaradi odlične kemije, ki kljub vsem težavam vlada v moštvu.

“Težko je bilo, a smo se, kot vidite, pobrali. Da, res je v ekipi prava kemija. Ustvarila se je že na pripravah. To je skupina dobrih igralcev, dobrih prijateljev. Imamo top ekipo, top kemijo v moštvu. To se vidi tudi na igrišču. Če bomo še naprej vsi držali skupaj, bomo prišli zelo daleč,” je soigralce in moštven duh pohvalil Korošec, ki je seveda zadovoljen tudi zaradi tega, ker v prvenstvu še ni prejel gola, kar je za vratarja vedno pomemben podatek.

V prvi ligi je po štirih tekmah nepremagljiv

Pravzaprav v prvi slovenski ligi sploh še ni klonil. Nepremagan je bil tudi v zadnjem krogu prejšnje sezone, ko je debitiral med vratnicama Olimpije. V prvenstvu gola ni prejel že 360 minut.

“Da, super je, da še nismo dobili gola, ampak jaz gledam samo na vsako naslednjo tekmo. Na vsaki si želim, da ne bi prejel gola. Da bomo zbrali čim več ničel. Jaz in moja obramba oziroma celotna ekipa. Upam, da bo takšnih tekem čim več in bomo na koncu prvaki,” je dal jasno vedeti mladi, visokorasli vratar.

Pomemben korak na poti do tako želene prvenstvene lovorike lahko Olimpija naredi že v nedeljo, ko bo gostovala pri Mariboru, ki si je na začetku sezone privoščil že dva spodrsljaja. Najprej je v prvem krogu doma izgubil proti Radomljam z 0:3, v nedeljo pa praznih rok ostal še na Bonifiki, kjer ga je Koper premagal z 2:1. Kaj lahko pričakujemo v Ljudskem vrtu, kjer bo vratar Olimpije sploh prvič nastopil na derbiju?

Pred debijem na derbiju je miren in samozavesten

“Derbiji so nekaj najlepšega. Jaz ga še nisem igral, a nisem živčen. To, da bo na tribunah veliko število navijačev, je za nas samo plus. Ni živčnosti. Tekma po tekmo. Vemo, da lahko v Mariboru veliko dobimo, a zelo malo izgubimo. Smo šele na začetku sezone. Če zmagamo, bi bilo super. Bomo videli, kaj se bo zgodilo,’’ je prepričan Vidovšek, ki je za konec odgovoril tudi navijačem.

Green Dragons so namreč po tekmi, ko so jih nogometaši prišli pozdraviti pod severno tribuno, dali jasno vedeti, kaj v Mariboru pričakujejo – zmago. “Ja, seveda gremo na zmago. To je logično. Na vsaki tekmi si želimo osvojiti tri točke, na derbiju pa še toliko bolj,” je zaključil Vidovšek.