Nekdanji trenerski čudežni deček iz nogometa v reli

Nogomet 4. Maj 202119:44 > 19:55
Guliverimages
FOTO: Guliverimages.

Portugalec Andre Villas-Boas, ki je nazadnje sedel na klopi Marseilla, je že nekaj časa brez trenerske službe v nogometu, ki ga bo vsaj ta konec tedna zamenjal za volan reli avtomobila. Nastopil bo namreč na dirki za svetovno prvenstvo v razredu WRC3.

Andre Villas-Boas, 43, bo ta konec tedna na Portugalskem debitiral na dirki svetovnega prvenstva relija. Za volanom Citroena C3 bo pred domačimi navijači nastopil na dirki razreda WRC3.

Villas-Boas ljubezni do avtomobilizma ne skriva, leta 2018 pa je s Toyoto Hilux nastopil tudi na znamenitem reliju Dakar, ki pa ga ni dokončal.

Villas-Boas je v začetku letošnjega leta nastopil tudi na dobrodelnem reliju, zdaj pa ga čaka še debi na pravem reliju, ki bo štel za točke v tretjem najmočnejšem razredu reli svetovnega prvenstva.

Villas-Boas je kot zelo mlad zablestel na klopi Porta in z njim pri vsega 33 letih v vsega eni sezoni osvojil kar štiri lovorike, zmagal je tudi v ligi Europa. Takrat so ga mnogi videli kot naslednika slovitega rojaka Joseja Mourinha, prislužil pa si je tudi priponko trenerskega čudežnega dečka.

Tega naziva ni upravičil. Pozneje je treniral še Chelsea, Tottenham, Zenit, Šanghaj SIPG in nazadnje Marseille, pri katerih pa ni bil niti približno tako uspešen, kot je bil na Portugalskem.

Lovorike je osvajal le še z Zenitom, ki ga je leta 2015 popeljal do prvenstvenega naslova in ruskega superpokala, leto pozneje pa z njim osvojil še ruski pokal.