Vozil hrano ukrajinskim beguncem, zdaj zabil gol za Everton

Nogomet 30. Jul 20227:39 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Nogomet piše neverjetne zgodbe. Nekdanji policist Paul Stratton, ki je v začetku ruske invazije na Ukrajino iz Anglije potoval do Poljske in ukrajinske begunce oskrboval s hrano, je dobil prav posebno priložnost. Frank Lampard ga je na prijateljski tekmi proti kijevskemu Dinamu poslal na igrišče kot menjavo, da je lahko dosegel gol iz enajstmetrovke.

Na prijateljski tekmi na Goodison Parku v Liverpoolu je bilo včeraj posebno vzdušje. Domači Everton je s 3:0 premagal kijevski Dinamo, a glavni dogodek na severozahodu Anglije se je zgodil že po zadnjem sodniškem pisku. Takrat je trener Toffies Frank Lampard s klopi poklical rezervnega igralca Paula Strattona, ki je z uspešno izvedeno enajstmetrovko rezultat povišal na končnih 4:0.

To seveda ne bi bilo nič neobičajnega, če ne bi bil Stratton zgolj strastni navijač Evertona, trenutno zaposlen kot svetniški delavec. Priložnost za strel z bele točke si je Stratton, nekdanji policist, zaslužil s svojo nesebično pomočjo ukrajinskim beguncem. V marcu, začetku ruske invazije na Ukrajino, je namreč večkrat potoval iz Anglije na poljsko-ukrajinsko mejo, kjer je ljudem, ki so bežali pred vojno, pomagal z zalogami hrane.

Foto: Guliverimage
Foto: Guliverimage
Foto: Guliverimage

Takrat je za enega od otoških medijev to opisal kot ‘dober teden namesto ležanja pred televizijo in grizljanja čipsa’, zdaj pa so se mu na kreativen in čustven način zahvalili pri njegovemu najljubšemu klubu. Stratton je samozavestno prišel s klopi, zadel iz enajstmetrovke, nato pa gol proslavil s poljubljanjem klubskega znaka na dresu v objemu ostalih igralec Evertona. Več pa v spodnjem posnetku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!