Z usodo Cristiana Ronalda se bo ukvarjal španski strateg

Nogomet 8. Jan 202310:17

Potem ko so po svetovnem prvenstvu pomahali v slovo dolgoletnemu selektorju Fernandu Santosu, na portugalski nogometni zvezi mrzlično iščejo novega selektorja izbrane vrste. Oziroma so ga očitno že našli. Cristiana Ronalda in druščino bo očitno vodil Roberto Martinez.

Še na minulem svetovnem prvenstvu je španski strateg Roberto Martinez sedel na klopi belgijske reprezentance, s katero pa je doživel pravi polom in se v skupini s Hrvaško, Marokom in Kanado poslovil že po skupinskem delu. To je pomenil tudi konec belgijske zlate generacije, ki jo je nekdanji trener Evertona vodil od leta 2016 in z njo leta 2018 na svetovnem prvenstvu v Rusiji osvojil 3. mesto. Pod njegovo taktirko je bila Belgija med septembrom 2018 in februarjem 2021 na samem vrhu Fifine lestvice.

49-letnik se je po minulem prvenstvu poslovil od belgijske reprezentance, zdaj pa ga v svoje vrste vabijo Portugalci. Novinar Athletica David Ornstein poroča, da je z vodilnimi možmi tamkajšnje zveze Španec že dosegel ustni dogovor in bo v naslednjem tednu uradno postal novi selektor Portugalske.

Poslavlja se Ronaldo, prihaja izjemna generacija

Ena izmed prvih nalog Martineza bo ureditev statusa Cristiana Ronalda. Legendarni Portugalec je bil na svetovnem prvenstvu tudi v izbrani vrsti potisnjen na stranski tir, a nič ne kaže na to, da bi petkratni dobitnik zlate žoge razmišljal o reprezentančni upokojitvi. Prej nasprotno, 37-letnik si je kot naslednji cilj zadal nastop na Euru 2024.

Foto: AP Photo/Manu Fernandez via Guliver

A Portugalci imajo med tem že nove nosilce reprezentance, kot so Bruno Fernandes, Joao Felix, Bernardo Silva, Rafael Leao, Ruben Dias, Joao Cancelo in Diogo Dalot, tako da bo imel novi selektor izbrane vrste po eni strani sladke, po drugi strani pa resne skrbi s tem, kako sestaviti najmočnejšo zasedbo, v kateri bodo vsi zadovoljni.

Po dveh Brazilcih Ottu Gloriu in Luizu Felipeju Scolariju bo Martinez šele tretji tuji selektor v zgodovini Portugalske.

Komentari

Vaš komentar