Za ligo prvakov vse: Ronaldo se ponuja “polovici” Evrope

Liga prvakov 26. Avg 202213:40 0 komentarjev
FOTO: Guliverimages.

Cristiano Ronaldo si očitno nadvse želi zapustiti Manchester United in si najti klub, v katerem bo tudi v tej sezoni igral v najmočnejšem evropskem klubskem nogometnem tekmovanju, ligi prvakov. Ponujal naj bi se tudi Milanu, Napoliju, Chelseaju, Sportingu iz Lizbone in celo Marseillu.

Jorge Mendes, zastopnik petkratnega dobitnika zlate žoge in enega najboljših nogometašev vseh časov, v zadnjih tednih očitno potuje po Evropi in svojega najbolj znanega varovanca ponuja raznoraznim klubom.

Potem ko je Cristiana Ronalda letos že ponudil številnim klubom, tudi Bayernu Münchnu, a naletel na gluha ušesa, portugalski super agent še naprej vztraja.

Iz Italije prihajajo vesti, da je Ronalda zdaj ponudil tudi Milanu in Napoliju, v igri pa naj bi bili tudi Chelsea, že večkrat omenjeni lizbonski Sporting in po novem celo francoski Marseille.

Najbolj realna selitev v Napoli?

Najbolj realna naj bi bila po vesteh, ki prihajajo z Apeninskega polotoka, selitev v Napoli.

V Neaplju so to poletje sicer nakopičili napadalce (iz Sassuola je prišel Giacomo Raspadori, iz Hellasa Verone Argentinec Giovanni Simeone in iz Gruzije Khvicha Kvaratskhelia), a naj bi bili za prihod portugalskega super zvezdnika zelo zainteresirani. Toda le v primeru, če bi prodali Nigerijca Victorja Osimhena, ki je zanimiv številnim klubom.

Mimogrede, Napoliju je včerajšnji žreb lige prvakov namenil skupino A, v kateri bo skupaj z Liverpoolom, Ajaxom in Glasgow Rangersom.

Kralj lige prvakov. FOTO: Guliverimages.

Razlog je le en, liga prvakov

Vsi našteti morebitni novi Ronaldovi klubi, ki so se zdaj pojavili v javnosti, so seveda udeleženci lige prvakov 2022/23, kar je tudi glavni razlog, zakaj želi Ronaldo iz Manchester Uniteda, ki je v prejšnji sezoni v angleški premier ligi končal na šestem mestu in ostal brez nastopa v elitnem evropskem klubskem tekmovanju.

Če bo brez lige prvakov ostal tudi Ronaldo, se bo to zgodilo sploh prvič po kar 19 letih. Ronaldo je v tem tekmovanju v dresu Manchester Uniteda debitiral v daljni sezoni 2003/04, od takrat naprej pa v njem ni izpustil niti ene sezone.

V tem času je v ligi prvakov dosegel 141 golov, kar je rekord. Petkrat, enkrat z Manchester Unitedom in štirikrat z Real Madridom, je postal prvak.