Zahović Maribor svari pred ‘splitskim sindromom’ (VIDEO)

Nogomet 28. Apr 20245:00 3 komentarji
Zlatko Zahović
Zlatko Zahović. Foto: Uroš Skaza

Nekdanji športni direktor Maribora Zlatko Zahović je svojemu nekdanjemu klubu v oddaji Pod prečko podal nasvet glede načrtovanja prihodnosti.

Nasveti Zlatka Zahovića so se že večkrat izkazali kot dobrodošel vir informacij v slovenskem nogometu.

Nekdanji alfa in omega dogajanja v NK Maribor je v oddaji Pod prečko s svojega zornega kota ocenil, kakšna je preteklost in prihodnost vijolic. Čeprav je pozdravil napredek v zadnjih mesecih in pohvalil opravljeno delo Anteja Šimundže, pa je v isti sapi izpostavil, da sezona brez lovorik, že druga zapored, v Mariboru ne more biti uspeh.

“V Mariboru se morajo paziti splitskega sindroma. Sezono morajo oceniti zelo kvalitetno, ne medijsko. Pod vplivom zadnjih tekem se vse zdi fenomenalno, ampak ali je sezona dobra ali slaba? To je Maribor. Najbolj me boli pokal, ker imaš na pladnju ligo Evropa. Ampak v tistem trenutku klub ni znal odreagirati, da bi rekel – zdaj imamo avtocesto do lige Evropa. V tekmo z Radomljami so šli z nekaj menjavami, igrali so trije mladi in potem je šla tekma v napačno smer. Gledal si na to, da igraš naslednjo proti Celju, potem pa ti je bilo žal,” poudarja najuspešnejši športni direktor v zgodovini slovenskega nogometa.

Kaj je splitski sindrom?

splitski sindrom

Zlatko Zahović je v oddaji Pod prečko uveljavil nov termin, ki ga je poimenoval splitski sindrom. Opisal ga je takole: “Zdaj se pogovarjam tudi s hrvaškimi mediji. Ravno z Antejem (Šimundžo, op. p.) sva si ogledala tekmo med Hajdukom in Dinamom in to je res, tako lepo je v Splitu … Ješ kosilo na Rivi, pojejo se Hajdukove pesmi. Kamorkoli greš, imaš občutek, da si v Madridu, Barceloni ali Münchnu. A ko sodnik zapiska začetek srečanja, katastrofa, vse pade v vodo. V tej evforiji pozabiš, kaj je igrišče, kaj je stroka, kaj je 90 minut nogometa.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje