Zahović znova razburkal slovensko nogometno sceno

Nogomet 15. Dec 202110:38 > 10:523 komentarji
Foto: Uroš Skaza

Ko spregovori, ostali obmolknejo. Tako pač je, ko si najboljši strelec v zgodovini slovenske nogometne reprezentance in najuspešnejši športni direktor v deželi na sončni Alp. Zlatko Zahović je bil ponedeljkov gost Sportklubove oddaje "Pod prečko", njegove misli pa so včeraj še kako odmevale. Še enkrat smo strnili vse ključne poudarke in odzive.

“V Sloveniji obstaja samo en klub. Ne samo zame, na splošno. Ampak vrnitev v NK Maribor ne pride v poštev, ta zgodba je zaključena,” je eno od najzanimivejših razkritij Mariborčana med gostovanjem v redni ponedeljkovi oddaji o dogajanju v slovenskem nogometu.

Je pa Zahović zdaj tudi uradno priznal, da je pripravljen na vrnitev v nogomet. “Ne iščem pa ničesar, ampak če bi se kaj zgodilo, bi dobro razmislil. Sem pripravljen, ampak ne iščem. To je moje življenje, ampak mislim, da si zaslužim nekaj velikega. Če ne, pa tudi okej,” je razmišljal 50-letnik.

Zlatko Zahović o zanimanju Dinama:

Karanović: Zlatko je nogometni genij

O Zahoviću je v oddaji z izbranimi besedami govoril tudi sedanji trener Maribora Radovan Karanović. “Slovenija potrebuje takšnega človeka. Ne le zato, ker je deloval v našem klubu in osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Zlatko je nogometni genij in zelo vesel bi bil, če bi se vrnil v slovenski nogomet,” je poudaril strateg, ki je v tem tednu dobil zaupnico Marka Šulerja in bo vijolice vodil tudi v drugem delu sezone.

Zahović ima o sedanjemu trenerju Maribora dobro mnenje: “Ko je prišel, je bila v klubu kriza. Všeč mi je, ker ima Maribor zdaj spet obvezno igro. Mogoče jo je gojil tudi prejšnji trener, ampak na napačnem delu igrišča. Tako, kot je želel igrati on, ne more igrati nobena slovenska ekipa. Lahko, ampak potem si četrti, peti. Tako ne gre. Si simpatičen, ampak neuspešen. Osnova je obramba, obramba, obramba …”

Radovan Karanović v oddaji “Pod prečko”:

Šimundža mora takoj poiskati nov izziv v tujini

Ni pa bil Karanović edini trener v slovenskem nogometnem prostoru, ki se ga je skozi svoje besede dotaknil Zlatko Zahović. Nekdanji športni direktor Maribora je pokomentiral tudi situacijo Anteja Šimundže, s katerim sta uspešno sodelovala v štajerski prestolnici, zdaj pa Šimundža piše novo odmevno zgodbo na klopi Mure. Bi moral po mnenju njegovega nekdanjega “šefa” trener črno-belih nov izziv poiskati v tujini?

“Takoj mora iti, ker zgodba ne more več naprej. V Sloveniji moraš biti prvak, da lahko karkoli pričakuješ od Evrope. Mura je trenutno zadaj. Vemo pa, kdo bo prvak. (smeh, op.p.). Potem je težko priti v zaključne dele in to ponavljati. Morda se navijači Mure s tem ne bodo strinjali, ampak če ima ponudbo – pa mislim, da jo ima –, jo je treba izkoristiti.”

Ni trajalo prav dolgo, da se je na besede Zahovića odzval tudi Šimundža: “Tujina me vedno zanima. Zanimalo me je tudi, ko sem bil pomočnik in kasneje trener v Mariboru. Vedno me zanima korak naprej v karieri. Zanima me preskok na višjo raven tekmovanja. Če bi mi to tujina zagotovila, seveda vse v dogovoru s klubom, potem v redu, da bi šel pa na vrat na nos, to pa nikakor.”

Kako je Ante Šimundža pospremil besede Zlatka Zahovića?

Tudi gost sodniškega pogleda se ni mogel izogniti Zahovićevem vprašanju

V slovenskem nogometnem prostoru se vedno veliko pogovarjamo o sodniških odločitvah, v zadnjem obdobju pa jih tudi analiziramo skozi sodniški pogled v oddaji “Pod prečko”, kjer je naš gost Darko Čeferin. Tokrat je naš gost odgovarjal tudi na vprašanje Zlatka Zahovića, ki ga je zanimalo, kako naj ob sodniških interpretacijah ob prekrških v zračnih dvoboji trenerji sploh učijo mlade nogometaše tehnike skoka brez pomoči rok?

“Ko nogometaš skoči, je logično, da gredo z njim v zrak tudi roke. Igralci pa se morajo ob tem zavedati, da ob tem, ko začutijo drugega igralca, ne naredijo dodatnega nepotrebne giba z roko. Seveda bo tukaj večna dilema, a sodniški inštruktorji učimo, da je treba vedno ščiti ugled nogometa. Sodniki so tam za to, da zaščitijo igralce, moramo vedeti, da lahko pride tudi do težjih poškodb,” odgovarja Čeferin.

Sodniški pogled “Pod prečko”

Oddaja “Pod prečko” odlično sprejeta v nogometni stroki

Oddaja “Pod prečko” je ponedeljkova dodatna poživitev dogajanja na zelenice Prve lige Telemach. Oddajo spremljajo Ante Šimundža, Mitja Viler, Novica Nikčević, Amir Ružnić, Zlatko Zahović, Simon Rožman, Tomi Horvat, pohvale za odlične nogometne debate nam je poslal tudi legendarni slovenski komentator Ivo Milovanović.

Zlatko Zahović in Amir Ružnić o nujnosti javnih debat o slovenskem nogometu

Celotno 5. oddajo “Pod prečko” si lahko ogledate v videoposnetku, naša gosta sta bila Zlatko Zahović in Amir Ružnić

 

Komentari

Vaš komentar