Zakaj je sodnik v Angliji pokazal rdeč karton okrogle oblike

Nogomet 6. Jan 202416:10 0 komentarjev
Tony Harrington je takole v zrak dvignil rdeč karton okrogle oblike. FOTO: Profimedia.

V Angliji pozornost navijačev zbuja rdeč karton okrogle oblike, ki ga je na včerajšnji tekmi pokala FA med Wolverhamptonom in Brentfordom pokazal sodnik Tony Harrington.

Wolverhampton je na včerajšnji tekmi 3. kroga pokala FA pri Brentfordu že po devetih minutah ostal brez enega nogometaša, potem ko je bil zaradi grobega prekrška izključen Joao Gomes.

Toda bolj kot sama izključitev mladega brazilskega nogometaša je prah dvignila oblika kartona, ki ga je glavni sodnik tekme Tony Harrington pokazal vezistu Wolverhamptona. Namesto pravokotne je bil namreč okrogle oblike.

Karton, ki ga je pokazal Harrington, je bil okrogle namesto pravokotne oblike zato, da lahko med rdečim in rumenim kartonom ločijo tudi tisti nogometaši in gledalci, ki so barvno slepi. Prav tako pa naj bi drugačna oblika sodniku olajšala delo, da v žepu čim prej prepozna karton, ki ga želi pokazati, in pohitri postopek kaznovanja nogometašev.

Takega kartona na nogometnih tekmah nismo videli prvič, se pa dogaja zelo redko. Ali utegne v prihodnosti takšna praksa med nogometnimi sodniki postati stalna, ni znano.

Tekma med Brentfordom in Wolverhamptonom se je sicer končala z remijem z 1:1, kar pomeni, da se bosta morala kluba za napredovanje pomeriti še enkrat. Bo tudi na tej tekmi sodnik v žepu nosil okrogel karton?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!