Potrditev iz Ljudskega vrta: Dinamo lovi Žana Vipotnika

Nogomet 28. Mar 202314:40 0 komentarjev
FOTO: Jure Banfi.

Dvomov ni več, Žan Vipotnik je naslednja velika zgodba slovenskega nogometa. In pred njim je odmeven poletni prestop, ki bo novopečenega slovenskega reprezentanta prvič v karieri odpeljal v tujino. A očitno ne prav daleč od doma, iz Ljudskega vrta namreč prihaja potrditev - za 21-letnika se resno zanima serijski hrvaški prvak Dinamo.

Za Žanom Vipotnikom je nekaj sanjskih mesecev. Njegova jesenska strelska eksplozija se je nadaljevala tudi pomladi, vse skupaj pa je Konjičan kronal tudi s prvim vpoklicem v slovensko člansko izbrano vrsto, v kateri pa ni le debitiral, ampak je na gostovanju v Kazahstanu dosegel svoj prvenec v majici s Triglavom na prsih. Morda se bo kmalu celo izkazalo, da je bil to celo eden najpomembnejših trenutkov v kvalifikacijah za nastop na Euru 2024.

Zadetek Žana Vipotnika proti Kazahstanu:

Že pred marčevskim reprezentančnim ciklusom zanimanja za usluge 21-letnega napadalca ni manjkalo. Njegov strelski preporod je opazila nogometna tujina, močno naj bi Vipotnik navdušil predvsem klube iz ameriške lige MLS. O tem, kaj za njegovo ceno na nogometnem trgu pomeni še reprezentančna uveljavitev, smo povprašali športnega dirkektorja Maribora Marka Šulerja.

“Veliko se dogaja, interesa res ne manjka, uradnih ponudb prav tako ne. Številke so že presegle naš rekord. Moja ideja je bila ves čas, da Žan ostane do konca sezone, razen v primeru zares nerealne ponudbe. Znova se je dokazalo, da smo imeli prav. Maribor je Maribor. Ime, ki nekaj pomeni tudi v Evropi. Naši fantje so drugače cenjeni kot igralci ostalih slovenskih klubov. Žan zagotovo igra zadnje tekme v slovenski ligi, kar si tudi nedvomno zasluži,” priznava športni direktor vijolic.

Marko Šuler priznava, da se Vipotnikova pot na slovenskih zelenicah zaključuje. Foto: Uroš Skaza

Interes Dinama je velik

V zadnjih dneh se je začelo Vipotnika sicer intenzivno povezovati tudi z zagrebškim Dinamom. Od prihoda Damirja Krznarja na klop NK Maribor je seveda povezava med Zagrebčani in štajerskim ponosom vse močnejša, pri Marku Šulerju pa preverimo, kakšno je njegovo mnenje o tem – ali je Žan Vipotnik že pripravljen na prestop v klub, kakršen je Dinamo.

“Mislim, da je. Tudi zato je interes zanj z njihove strani velik. Z Dinamom smo dobro sodelovali že pred prihodom Damirja Krznarja in Marka Tolića. Resda z drugimi ljudmi, saj se tam stvari malce spreminjajo. Interes za še bolj intenzivno sodelovanje je obojestranski. Je pa res, da se z Damirjem Krznarjem ta odnos še poglablja. Lahko se zgodi, da bomo z njimi še več sodelovali. Vemo, kakšen renome ima Dinamo v Evropi in za kakšne denarje prodaja svoje igralce,” odkrito o morebitni naslednji destinaciji talentiranega slovenskega napadalca razmišlja Marko Šuler.

Kakšna bo odškodnina za Vipotnika?

Pred dnevi je pomočnik Damirja Krznarja Mihael Mikić v pogovoru za Sportske novosti razkril, da je Maribor za Vipotnika pozimi zavrnil 4,2 milijona evrov težko ponudbo. Po informacijah Planeta nogomet je ta ponudba prišla z naslova New York Cityja, za katerega od letošnjega leta igra tudi nekdanji branilec Domžal Mitja Ilenić. Da se na tem področju res nekaj dogaja, je Žan Vipotnik potrdil tudi v nedavnem intervjuju za Sportklub.

Foto: guliverimage

“Določeni pogovori so bili, tega ne morem zanikati. Nisem pa specifično osredotočen na samo eno ligo, odprt sem za vse možnosti. Ko bo prišla prava ponudba, se bom odločil zanjo. Vsak bi se rad dokazal v Evropi, ampak tudi ZDA nogometno rastejo,” je takrat razmišljal prvi golgeter slovenske lige.

Ni izključeno, da so se v Mariboru za zavrnitev ponudbe iz lige MLS odločili tudi zato, ker so že takrat vedeli za zelo resno zanimanje Zagrebčanov. Tudi njihova ponudba se namreč po naših informacijah giblje v finančnih okvirjih, kakršne je hrvaškim medijem razkril Mikić. Omeniti pa velja, da bi bil lahko v ta posel vključen tudi Marko Tolić. Več o njegovi prihodnosti v NK Maribor, izveste jutri.

Celoten daljši pogovor s športnim direktorjem NK Maribor Markom Šulerjem, s katerim smo govorili tudi o prihodnosti Marka Tolića, Roka Sirka, Roka Kronavetra in Nemanje Mitrovića, pa tudi o nekaterih imenih, ki se te dni povezujejo s selitvijo v Ljudski vrt, si boste lahko na naši spletni strani prebrali jutri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!