Zapisano v zvezdah, Haaland že leta 2014 v barvah Cityja

Nogomet 9. Maj 202219:10 > 19:14 1 komentar
Foto: Guliverimages

Prav lahko se zdi, da bomo že maja dobili prestop letošnjega nogometnega poletja. Erling Haaland naj bi že v naslednjih dneh uradno postal nova okrepitev Manchester Cityja, ki bo v prihodnji sezoni očitno močnejši še za izvrstnega norveškega golgeterja. Slednji že kot otrok ni skrival svoje naklonjenosti do sinje modre barve, znane pa so tudi nekatere nove podrobnosti posla, ki bo Norvežana odpeljal na stadion Etihad.

Nobeno presenečenje ni, da je za Erlinga Haalanda Manchester City zelo poseben klub. V poletju 2000, ko je na svet privekal mali Erling, se je namreč njegov oče Alf-Inge iz Leeds Uniteda preselil v sinje modri del Manchestra, kjer je nekdanji bočni branilec ostal tri sezone. Haaland starejši pa je tudi po koncu kariere ostal navijač meščanov in redni obiskovalce njihovih tekem. In na prav poseben obračun je s seboj pred osmimi leti vzel tudi svojega sina.

2. marca 2014 se je Manchester City na Wembleyju v finalu ligaškega pokala udaril s Sunderlandom. Srečanje, ki so ga s 3:1 in zadetki Yaye Toureyja, Samirja Nasrija in Jesusa Navasa dobili sinje modri, si je s tribun ogledal tudi takrat 13-letni Erling. Potem, ko je bil tedaj “okrašen” le z navijaško kapo, bo kmalu očitno oblečen tudi v dres ekipe s stadiona Etihad.

Znane dodatne podrobnosti posla

Pri Cityju naj bi Haaland zaslužil nekoliko manj kot najbolje plačani nogometaš sinje modrih Kevin De Bruyne, ki v žep tedensko pospravi nekaj manj kot 400.000 funtov. Pogodbo z meščani naj bi, kot razkriva Fabrizio Romano, Norvežan podpisal do leta 2027. Prvi del zdravniških pregledov pred prestopom v Manchester City je 22-letnik že danes opravil v Belgiji, uradna potrditev prestopa pa naj bi se na željo Haalandove družine zgodila še ta teden.

Borussia naj bi s prestopom zaslužila celo manj, kot so sprva predvidevali mediji širom Evrope. Odkupna klavzula za prestop Erlinga Haalanda naj bi bila namreč bližje 60 kot 75 milijonom. V vsakem primeru gre za drobiž, če poznamo finančne zmožnosti Manchester Cityja.

Komentarji (1)

Prikaži vse komentarje