Zasuk v Parizu, Messi se vrača v postavo PSG

Nogomet 12. Maj 202314:36 0 komentarjev
Lionel Messi bo jutri igral od prve minute. FOTO: Guliverimage.

Trener PSG Christophe Galtier je na današnji novinarski konferenci sporočil, da bo Lionela Messija uvrstil v začetno postavo za jutrišnjo prvenstveno tekmo proti Ajacciu.

Potem ko se je pred dvema tednoma – ker je brez klubskega dovoljenja odpotoval v Savdsko Arabijo in izpustil trening – zdelo, da je zadnjo tekmo za PSG že odigral, je v zadnjih dneh prišlo do velikega preobrata.

Po javnem opravičilu so dvotedenski suspenz Lionelu Messiju pri PSG predčasno ukinili, medtem se je vrnil na treninge ekipe in trenerja očitno prepričal do te mere, da ga bo že na jutrišnji tekmi uvrstil v začetno postavo.

“V četrtek sem se pogovarjal z njim. Je motiviran in odločen, da pride do nove lovorike. Da, jutri bo igral od prve minute,” je na današnji novinarski konferenci potrdil Christophe Galtier.

Še štiri tekme, potem pa dokončno slovo

Messi je tako izpustil le tekmo proti Troyesu, ki jo je PSG brez njegove pomoči dobil s 3:1, do konca sezone pa so na voljo še štiri. PSG ima na vrhu lestvice štiri kroge pred koncem prvenstva šest točk prednosti pred Lensom in je na dobri poti, da osvoji nov naslov francoskega prvaka.

Zadnja odločitev trenerja PSG sicer ne spreminja prihodnosti Messija, ki pogodbe s Parižani skorajda zagotovo ne bo podaljšal in bo po koncu sezone zapustil Francijo. Vprašanje je le, kje bo 35-letni zvezdnik nadaljeval kariero. Še vedno so v igri Savdska Arabija, Barcelona in tudi severnoameriška MLS.

Messi je v tej sezoni za PSG v vseh tekmovanjih v 37 nastopih dosegel 20 golov in zbral kar 19 asistenc.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!