Zbadljivi Španec, Riera se je po porazu obregnil ob Rožmana

Nogomet 12. Mar 202320:44 5 komentarjev
Albert Riera
FOTO: Jure Banfi.

Trener Olimpije Albert Riera po nepričakovanem porazu z 1:4 proti Domžalam v Stožicah ni kazal pretiranega razočaranja. Ob tem je med vrsticami zbodel trenerskega kolega na nasprotnikovi strani, pojasnil pa tudi, zakaj kljub slabemu rezultatu sploh prvič v sezoni ni opravil niti ene menjave.

“Presenečeni smo vsi. Če boste rekli, da nad rezultatom niste presenečeni vi, se boste zlagali. Glede na to, kako igra ena in kako druga ekipa, je to totalno presenečenje. Ampak zaradi tega je nogomet tako lepa igra. Favorit si le na papirju, zmaguješ pa na igrišču,” je po hudem porazu, ki si ga je zaradi kazni ogledal s tribun, kjer je bil po slušalkah vseskozi na vezi s svojim pomočnikom ob igrišču Pablom Remonom Arteto, povedal Albert Riera.

“V prvih 45 minutah to ni bila Olimpija. Niti ne zaradi tega, kako smo igrali, ampak zaradi intenzivnosti, drugih žog … Nogomet ni le kakovost, taktika, postavljanje na igrišču … Je tudi intenzivnost, prepoznavanje tega, kaj dobro počne nasprotnik in se na to odzvati. Vse gole smo prejeli iz situacij, o katerih smo se pogovarjali v zadnjih dneh,” je nadaljeval Španec, ki je doživel šele četrti prvenstveni poraz in ima na vrhu lestvice še vedno 16 točk pred najbližjim zasledovalcem.

“Če bi vseskozi zmagovali favoriti, potem sploh ne bi bilo treba igrati. Morda je pa dobro, da so fantje izgubili in dobili opozorilo, da še ni konec. Nismo še prvaki. Do konca sezone je še veliko tekem. Zgodi se lahko vse. Sicer pa je tudi razlika, ali zmagaš za eno točko ali pa za 20,” je povedal.

Nihče od nogometašev Domžal ni užival

“V drugem polčasu smo imeli žogo, bilo smo veliko boljši, imeli priložnosti, ampak ni bil naš dan. Imeli smo 22 strelov, a le osem jih je šlo v gol, kar je zelo slabo. To moramo izboljšati. V drugem polčasu sem videl pravo Olimpijo. To je ekipa, ki jo pripravljam. To so igralci, ki jih treniram,” je nadaljeval trener Olimpije, ki na novinarski konferenci po tekmi trenerju Domžal, naključno ali ne, ni čestital za zmago. Še več, Simona Rožmana je celo zbodel.

“Če bi bil danes rumen in bi zmagal, bi kot igralec želel biti zelen. Glede na to, kako igrajo zeleni in kako rumeni. Če bi kateregakoli od igralcev Domžal v drugem polčasu vprašali, ali uživa, bi vam verjetno odgovoril, da ne. Če bi rekel drugače, bi lagal. Ob rezultatu so seveda uživali, ampak ne poznam nobenega igralca, ki lahko uživa brez žoge. Jaz uživam, ko imam žogo,” je v svojem slogu povedal Riera, ki, zanimivo, sploh prvič ni opravil niti ene menjave.

Po dveh zmagah je proti Simonu Rožmanu doživel prvi poraz. FOTO: Aleš Fevžer.

Kljub visokemu zaostanku brez menjave, zakaj?

“Ne vem, zakaj nisem menjal. Morda je bila to kazen, morda kaj drugega. Če začneš slabo, poskušaj to spremeniti. Zakaj bi ti kdo pomagal? To, kar si naredil v prvem polčasu, izvoli … Naredi še v drugem,” je čudno odločitev med vrsticami pojasnil Riera, ki pravi, da motivacija kljub visoki prednosti na vrhu lestvice v njegovem klubu ni vprašljiva.

“Ko si 16 točk spredaj, si najbolj motiviran. Vprašajte druge, ki so za nami, kje bi raje bili. Jaz zagotovo tam, kjer sem. To ni vprašanje motivacije. S strastjo, ki jo imam do igre, in željo po zmagi, želim biti konkurenčen vsak teden. V moji ekipi lahko igrajo le takšni, ki mi sledijo. Do danes lahko rečem, da so takšni vsi. Imajo energijo in željo. Do konca bo tako. Če bo s kom drugače, bo imel pri meni težave,” je druženje s predstavniki sedme sile zaključil Riera.

Svit Sešlar: Na zadnjih tekmah ne moremo dati gola

Ob trenerju Olimpije je pred novinarje tokrat od nogometašev prišel mladi vezist Svit Sešlar.

Svit Sešlar. FOTO: Aleš Fevžer.

“V prvem polčasu smo bili neprepoznavni. Na teh 45 minut moramo čim prej pozabiti. V drugem polčasu smo pokazali pravi obraz. Na tak način želimo igrati. Imeli smo deset situacij, iz katerih bi morali zadeti. Naša realizacija je na zadnjih tekmah slaba. Ne moremo dati gola. Ne moremo zaključiti tekme. To bomo morali popraviti,” je povedal 21-letni vezist, ki je v tej sezoni dosegel že osem golov.

“Ne vem koliko strelov smo imeli, pa nismo zadeli. Na drugi strani so Domžale zadele iz praktično vsakega strela na gol. Mi smo jih imeli 22. To je velika razlika. To bomo morali popraviti,” je pokazal na težave Olimpije, ki jo naslednji teden čakata dva zahtevni gostovanje. Najprej bodo v sredo gostovali pri Celju, potem pa konec tedna še v Murski Soboti.

Vsi zadetki s tekme:

0:1 Franko Kovačević:

0:2 Slobodan Vuk:

0:3 Žiga Repas:

1:3 Kvesić:

1:4 Franko Kovačević:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje