Zgodba o prestopu Makoumbouja bi bila lahko zaključena kmalu

Nogomet 10. Jul 202220:00 > 20:06
Foto: Uroš Skaza

Antoine Makoumbou je na izhodnih vratih Maribora. Nogometaš iz Konga bo v sredo v Turčiji še odigral povratno tekmo prvega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov, nato pa se bo preselil v italijanskega drugoligaša Cagliari. Čeprav prestop še ni uradno potrjen, je v intervjuju za klubsko spletno stran športni direktor Maribora Marko Šuler potrdil, da je odhod 23-letnika blizu.

Pogajanja med Cagliarijem in Mariborom za prestop Antoineja Makoumbouja gredo h koncu. Vijolice bodo za prestop enega svojih najboljših posameznikov prejele dva milijona evrov odškodnine, vodstvo državnih prvakov pa si je izborilo še posebno ugodnost, in sicer bo Makoumbou še na voljo Radovanu Karanoviću čez tri dni, ko Maribor v Turčiji na povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov gostuje pri Šahtorju iz Soligorska.

Da ima Maribor številne nogometaše, ki so še kako zanimivi za tujino, je Marko Šuler razlagal že v obširnem intervjuju za Sportklub. Da je odhod Makoumbouja zares blizu, je zdaj potrdil še v pogovoru za spletno stran štajerskega ponosa.

“Prestopni rok se šele začenja, Makoumbou je precej na očeh. Po predstavah, ki jih prikazuje, bi bilo nenavadno, če ne bi bil. Nekatere dosedanje ponudbe zanj smo zavrnili, imamo svojo zamisel, ceno, ki se izkazuje za realno. Smo zelo blizu tistemu, kar želimo iztržiti. Morda bi lahko že povsem zaključili zgodbo o prestopu v prihodnjih dneh. Želja je, da športni del in tekmovalne ambicije ne trpijo. Bili smo pripravljeni na scenarij, da bi Makoumbou lahko odšel. Tukaj sta Antolin iMaher, ki opozarjata nase. Če bo potrebno, pa lahko pripeljemo še kakšnega novega igralca.”

Komentari

Vaš komentar